Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, başkanlığında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, kuvvet komutanları, Bakan Yardımcısı Yunus Emre Karaosmanoğlu ve birlik komutanlarının katılımıyla bir video konferans toplantısı düzenlendi.

MAYINLARIN MENŞEİNE İLİŞKİN ELİMİZDE KESİNLEŞEN BİLGİ YOK”

İstanbul Boğazı açıklarında tespit edilen mayınların menşeine yönelik tartışmalara değinen Akar, şu ifadeleri kullandı:

“Mayınların menşeine ilişkin elimizde kesinleşen bir bilgi yok. Bu konudaki incelemelerimiz hassasiyetle devam ediyor. Elde kesin veri olmadan bu konuda yorum yapmak doğru olmaz. Deniz Kuvvetlerimiz başta olmak üzere gerektiğinde Hava Kuvvetlerimizin de katkısıyla mayınla mücadelemiz devam ediyor. Şu ana kadar gayet başarılı şekilde sürdü, bundan sonra da aynı şekilde sürdürüleceğini değerlendiriyoruz.”

“UKRAYNA'DA KALAN UÇAKLARIMIZ SAĞLAM DURUMDA”

Hulusi Akar, ‘insani yardım malzemesi’ götürdüğü Ukrayna'da hava sahasının kapatılması üzerine Borispol Havaalanı'da kalan ve “Koca Yusuf” olarak bilinen iki A400M nakliye uçağına yönelik ise şu açıklamada bulundu:

“Hem uçuş ekibi hem teknik ekip gidip uçaklarımızı kontrol etti. Uçaklarımız sağlam durumda, şu ana kadar bir sorun yok. Şartlar müsait olduğu ilk anda uçaklarımızı yurda getireceğiz.”