Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar. ABD askerlerinin Afganistan'dan çekilmesi sonrası Kabil Havalimanı'nın durumu ile ilgili açıklama yaptı, "ABD’lilerle temaslarımız sürüyor" dedi.

Kırgızistan ve Tacikistan’a gerçekleştirdiği resmi ziyaretlerde gündemdeki gelişmeleri değerlendiren Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Afganistan'ın başkenti Kabil'deki Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nın "işletilmesi ve güvenliğinin sağlanması" tartışmalar ile ilgili olarak, "Temaslar sürecek. Görüşmelerden çıkacak sonucu Cumhurbaşkanımızın başkanlığında ele alacağız, onayını müteakip planımızı gerçekleştireceğiz" dedi. Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nın 6 yıldır Türkiye tarafından işletildiğini hatırlatan Akar, şu bilgileri verdi: "Sayın Cumhurbaşkanımız NATO Zirvesi’nde ifade ettiler, bazı şartlar, konular var. Biz bu konuda bir niyet belirttik. Bu şartların oluşması halinde kalabileceğimizi ifade ettik. Şu ana kadar alınmış kesin bir karar yok. Fakat temaslar devam etmekte."

"HAVALİMANININ AÇIK OLMASI LAZIM"

'Havalimanının açık olması, çalıştırılması lazım. Bunun bilincindeyiz. Havalimanı çalışmadığı takdirde büyükelçilikler çekilecek, böylesi bir durumda Afganistan, izole bir devlet haline gelecek, uluslararası ilişkiler bakımından çok ciddi sıkıntılar yaşayacak." diyen Akar, görüşmelerin sonuçlarına göre çıkacak sonucu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılacak bir toplantıda ele alacaklarını aktardı.