Savunma Bakanı Hulusi Akar, İdlib’le ilgili Rus heyetle görüşmelerin olumlu geçtiğini ve 15 Mart’ta ortak devriyelerin başlayacağını söyledi.

Milli Savunma Bakanı (MSB) Hulusi Akar, Suriye'nin İdlib'deki gelişmelerle ilgili olarak Rus askeri heyetiyle yapılan görüşmeye ilişkin açıklama yaptı. Akar, görüşmelerin olumlu geçtiğini belirtti. "Karşılıklı görüşmeler olumlu, yapıcı şekilde devam ediyor" diyen Akar, M-4 karayolu üzerindeki Türk-Rus ortak devriyesinin 15 Mart'ta başlamasının planlandığını söyledi. Akar, "15 Mart'ta M4 karayolu üzerinde müşterek devriyenin başlamasını planlıyor, ona çalışıyoruz" dedi.

"KALICI ÇÖZÜM İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da AKP'nin grup toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. Çavuşoğlu, “Haseki'de taciz ateşi olmuştu. Gerekli uyarılar yapıldı. Sürekli temas halindeyiz. Biraz önce Hulusi Paşamızla sohbet ettik. Rusya'dan bir askeri heyet geldi. Şu anda M4 yolunun güvenli bir şekilde açılması noktasında alınacak tedbirleri görüşüyoruz. Geçici olan bu ateşkesin kalıcı hale getirilmesi için çalışmalar yürütülüyor" diye konuştu.