Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü öğretim üyeleri, bölüm başkanı Prof. Dr. Ünal Zenginobuz'un bir soruşturma gerekçesiyle 3 ay süreyle görevden uzaklaştırılmasına tepki gösterdi.

Kararı yanlış bulduklarını ve esefle karşıladıklarını belirten akademisyenler, açıklamada "Üniversitede çeşitli idari görevleri yıllardır fedakârlık ve başarı ile yürütmüş hocamıza karşı açılmış olan soruşturma ile görevden uzaklaştırılmasına sebep gösterilen iddia mesnetsizdir. Alınan kararın oluşturduğu zararı arttıran bir etmen, idari görevinin askıya alınmasının yanı sıra öğretim üyeliğinin de dondurularak tüm akademik ve eğitim faaliyetlerine engel olunmasıdır. Bu anlaşılması zor karar, üniversite ve öğrencileri için telafisi mümkün olmayan kamu zararı doğurmaktadır. Bu kararı kınıyor ve kabul etmiyoruz" ifadelerine yer verdi.

“ADALETİSİZ YAPTIRIMLARI HEPİMİZE YAPILMIŞ SAYIYORUZ”

"Boğaziçi Üniversitesi'ni ve Ekonomi Bölümü'nü, bulunduğu noktaya taşıyan değerler demokratik yönetim anlayışı, liyakate verilen önem ve kamuya hizmet bilincidir" denilen açıklama şöyle devam etti: "Bu değerler, Boğaziçi Üniversitesi'nin nesiller boyu alanında saygın pek çok akademisyenin, kamu ve sivil toplum çalışanının ve iş insanının okulu ve evi olmasını mümkün kılmış, ülkemize katkı sağlamıştır. Bu değerleri aşındıracak ve üniversiteyi vasatlaştıracak şekilde Prof. Dr. Ünal Zenginobuz'a yapılan asılsız ithamları ve uygulanan adaletsiz yaptırımları Ekonomi Bölümü öğretim üyeleri olarak hepimize karşı yapılmış sayıyoruz."

“BU YANLIŞ KARAR İVEDİLİKLE ÇEKİLMELİ”

Kararın geri çekilmesini talep eden akademisyenler, "Uluslararası düzeyde saygın akademik çalışmaları ile ekonomi bilimine, üstlendiği idari görevler ile Üniversitemizin kurumsallaşmasına katkılarda bulunmuş meslektaşımız Prof. Dr. Ünal Zenginobuz’un görevden uzaklaştırmasına ilişkin bu yanlış kararın ivedilikle geri çekilerek verilen kamu zararının giderilmesini talep ediyoruz" dediler.