Emine Şenyaşar hakkında açılan soruşturmalarla ailenin susturulmak istendiğini belirten avukat Hidayet Enmek, "Ailenin soruşturmalara maruz kalması hukukun ne kadar araçsallaştırıldığı gerçeğini gösteriyor” dedi. 

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu öldürülen Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın, Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021’de başlattığı Adalet Nöbeti eylemi 575’inci gününe girdi. Anne ve oğlu, sabah saatlerinde Urfa Adliyesi önünde nöbete başladı. Aile, adliye binası önünde bulunan beton bloklara, “Şenyaşar ailesi için adalet, herkes için adalet” yazılı pankart astı. 

Eylemini sürdüren Emine Şenyaşar, Adalet Nöbeti sırasında sarf ettiği sözler nedeniyle hakkında açılan dava kapsamında bugün hakim karşısına çıkacak. Anne Şenyaşar’a, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve AKP’li İbrahim Yıldız’a “hakaret etmek” suçlaması yöneltiliyor. 

‘AİLE SUSTURULMAK İSTENİYOR’

Urfa 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek duruşma öncesi konuşan aile avukatlarından Hidayet Enmek, ailenin nöbet eylemine işaret ederek, “Annenin adalet çığlığı adliye binası önünden yükselmeye devam ediyor. Annenin 575 gündür süren bu çığlığı 15 soruşturma ile susturulmaya çalışılıyor. Bunlardan bazıları davaya dönüştü. Bugün bir soruşturmanın duruşması yapılacak. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun şikayeti üzerine bir yargılama olacak. Ailenin soruşturmalara maruz kalması Türkiye’deki hukukun ne kadar araçsallaştırıldığı gerçeğini gösteriyor” dedi. 

Hastanede aileye dönük gerçekleştirilen katliama dair soruşturmanın tamamlanmasının etkin soruşturma yürütülmediğinin göstergesi olduğunu belirten Av. Enmek, “4 yılı aşkındır daha iddianameye dönüşmeyen bir soruşturma var. Aile bunun için Adalet Nöbeti tutuyor. Bugün adalet mücadelemizi Asliye Ceza Mahkemesi salonlarından sürdüreceğiz. Aileye açılan bu dava ile adalet talebimiz en yüksek sesle dile getireceğiz” şeklinde konuştu.