Türkiye İşçi Partisi İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, TBMM’de Genel Kurulu’nda; “Uyuşturucu kaçakçısı, tecavüzcüsü, dolandırıcısı, vurguncusu, bozguncusu, çete lideri, beşli çetesine kadar her biri Soylu’nun başucunda. Geçmişte küfrettiğinden hesap sormaktansa biat edip namert olmayı seçen şeref çıtanızın seviyesini gösteriyor. AKP’nin yirmi yılına bakıyoruz, Soylu'nun fotoğraf albümündekileri bile kıskandıracak bir suç karnesi var önümüzde.  Öyle bir karanlık yarattınız ki artık şunca olanın adı, iyilerle kötülerin savaşı” dedi.

TBMM Genel Kurulu’nda, 2023 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi’nin maddeleri üzerindeki görüşmeleri sürüyor. Türkiye İşçi Partisi İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, şunları söyledi:

“Türkiye’deki tarikatların, cemaatlerin, din şarlatanlarının gerçek yüzünü bir kez daha gördük! Ve yine kanıtlandı ki, AKP’yle temsil edilen siyasal İslam’ın ülkenin geleceğine dair sunabileceği hiçbir umut, hiçbir fayda yok. Kanıtı ise buraya gelip bakan kimliğiyle oturanların kendisi. Kutsal sarayınızı temsilen her gün gelip gidiyorlar. İyi de temsil ediyorlar. Çünkü gelip oturanlardan bir tekinin bile temiz sicili yok.

“SİYASİ REHİN ADALET BAKANI”

Mesela Türkiye yargısına Fethullahçı virüsünün taşıyıcılarından birisi olan ve bu nedenle de bir siyasi rehine haline gelmiş kişi Adalet Bakanı. Memleketi kültürel olarak çölleştiren, SİT alanları içine kendi otellerini dikerek betonlaştırmak için çabalayan kişi Kültür ve Turizm Bakanı. Bakanlığında cirit atan menzilcileri seyreden kişi Sağlık Bakanı, öğrencilere 1 öğün yemeği çok gören kişi eğitim bakanı.

Emekçinin haklarını gasp ederek zengini daha zengin, yoksulu daha yoksul kılan kişi çalışma bakanı. İki yıldır bir cemaatin tümden ortak olduğu istismarı bilip de susan, tecavüzcülerin elini kolunu sallayarak gezmesine müsaade eden maalesef Aile Bakanı. Asgari ücretlilere ‘fakir fukara’ diyen, zenginin parasını yoksulun maneviyatını seven kişi Ekonomi Bakanı.

BAKAN SOYLU’NUN FOTOĞRAFLARINI ANIMSATTI

Bir de pis işlerinizin bakanı var ki evlere şenlik bir naylon kahraman. Uyuşturucu kaçakçısı, tecavüzcüsü, dolandırıcısı, vurguncusu, bozguncusu, çete lideri, beşli çetesine kadar her biri Soylu’nun başucunda. Ama kendisine, ‘Bizim için şeref sayfasısınız’ diyeniniz oldu burada. Geçmişte küfrettiğinden hesap sormaktansa biat edip namert olmayı seçen şeref çıtanızın seviyesini gösteriyor, bu da size dert olsun. AKP’nin yirmi yılına bakıyoruz, Soylu'nun fotoğraf albümündekileri bile kıskandıracak bir suç karnesi var önümüzde.  Öyle bir karanlık yarattınız ki artık şunca olanın adı, iyilerle kötülerin savaşı”