Müzik eleştirmeni, yazar Ahmet Say yaşamını yitirdi. 86 yaşında yaşamını yitiren Ahmet Say'ın vefat haberini, oğlu Fazıl Say sosyal medya üzerinden duyurdu.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Say, babasının Türkiye’nin en değerli aydınlarından olduğunu kaydederek şu ifadelere yer verdi:

"Babamı kaybettik. Üzüntüm sonsuz. Ahmet Say, Türkiye’nin en değerli aydınlarından biriydi, tüm müzik ve edebiyat çevresinin de başı sağolsun. 86 yıllık ömründe ne çok eser bıraktı. Ve çok özel çok güzel bir baba oğul ilşkisidir, son anına kadar. Başımız sağ olsun…"

AHMET SAY HAKKINDA

Piyanist ve besteci Fazıl Say’ın babasıdır. İstanbul Belediye Konservatuvarı (1951) ve İstanbul Erkek Lisesini (1954) bitirerek Almanya’ya gitti. Bu ülkede Basın Yayın Yüksek Okulunu bitirdi (1960). Dönüşünde Bingöl ve Erzincan’da öğretmenlik ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü yaptı. Arkadaşlarıyla birlikte çıkardığı Türk Solu (1964), Türkiye Yazıları (1977) dergilerini yönetti. Yaşamını ve çalışmalarını Ankara’da sürdürdü.

Öykü ve yazıları kendi çıkardığı dergilerle birlikte birçok dergi ve gazetede yayımlandı. Ülke gerçeklerini kendine özgü bir üslûpla yansıttığı öyküleri, hazırladığı dört ciltlik Müzik Ansiklopedisi  ve bir dönem Cumhuriyet gazetesinde yaptığı müzik eleştirileriyle tanındı. Komil’in Atı adlı hikâyesiyle TRT 1970 Sanat Ödülleri Yarışmasında başarı ödülünü, bir diğer hikâyesiyle 1974 Sabahattin Ali Hikâye Yarışmasında birincilik ödülünü aldı. İlk romanı Koca Kurt, Milliyet Yayınları 1974 Roman Yarışmasında beğenilerek basılmaya değer görüldü. Edebiyatçılar Derneği (iki dönem genel başkanı) üyesidir.