CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, “Resmi rakamlara göre 50 binin üzerinde insanımızı kaybettiğimiz, binlerce insanımızın ise hâlâ kayıp olduğu deprem felaketinden sonra iktidar, vatandaşlarımızın faturalarından kaynaklı borcunu silmek yerine, alay eder gibi tahsilatın erteleneceğini duyurdu… Biz, faturaları silmekle kalmayacağız, evsiz kalan vatandaşlarımızdan tek kuruş almadan vatandaşlarımızı ev sahibi yapacağız” dedi.

Ahmet Akın, bugün yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde yıkılan ya da hasar alan binalardaki elektrik ve doğal gaz faturalarının felaketten yaklaşık 1,5 ay sonra silindiğine dikkat çekerek şunları söyledi:

“Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında milyonlarca vatandaşımız evsiz ve işsiz kaldı. Biz, CHP olarak tüm gücümüzle ilk dakikadan itibaren bölgedeydik ve olmaya devam ediyoruz. Yaşanan koordinasyon eksikliğini, organizasyon bozukluklarını gündeme getirdik. Resmi rakamlara göre 50 binin üzerinde insanımızı kaybettiğimiz, binlerce insanımızın ise hâlâ kayıp olduğu deprem felaketinden sonra iktidar, vatandaşlarımızın faturalarından kaynaklı borcunu silmek yerine, alay eder gibi tahsilatın erteleneceğini duyurdu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 72 saat geçmeden, enkaz altında kalan binlerce insanımız kurtarılmayı beklerken 9 Şubat’ta açıklama yaparak ‘Faturaların tahsilatını erteliyoruz’ dedi.

“AK PARTİ’NİN AKLI BAŞINA YENİ GELDİ”

Biz, kurtarma çalışmalarının sona ermesini hemen ardından, 21 Şubat’ta, depremzede vatandaşlarımızın başta elektrik ve doğal gaz borçlarının silinmesi gerektiğini kamuoyuna açıkladık. ‘Evi ya da iş yeri yıkılan veya aldığı hasar nedeniyle evi ya da iş yeri yıkılmak zorunda kalan vatandaşlarımızın borcunu ertelemek yetmez, borçları silin’ dedik.  Bizim yaptığımız bu çağrı, milletimizin çağrısıdır. Duymadılar, kulak tıkadılar. Bunun üzerine bir de depremzedelere fatura gönderdiler. ‘Yapmayın. Bu insanlarımıza yapılan vicdansızlıktır’ dedik. AK Parti iktidarının aklı başına, kamuoyu baskısıyla yeni geldi. Biz bu konuyu gündeme getirmeseydik evi ya da iş yeri yıkılan ya da aldığı hasar nedeniyle yıkılacak olan abonelerin borçları silinmeyecekti. Hep söylüyoruz; bu iktidar, Türkiye’yi yönetemiyor, yönetemedi. Türkiye’yi hep birlikte yöneteceğimiz günlere de çok az kaldı. Biz, faturaları silmekle kalmayacağız, evsiz kalan vatandaşlarımızdan tek kuruş almadan vatandaşlarımızı ev sahibi yapacağız.”