Kandemir, “Ayın 15’i ile birlikte hake dişleri gören meslektaşlarımız bir kez daha hayal kırıklığına uğratılmıştır. Bölgede bu kadar vefat eden vatandaşımız varken ve zorunlu bir göç durumu söz konusuyken, muayene sayılarının düşük kalmasını baz alıp teşvik ödemesini düşük yatırmak kabul edilebilir bir durum değildir. Depremin olması, hayatını kaybeden vatandaşlarımız ve yaşanan zorunlu göçün faturası meslektaşlarımıza kesilmemelidir” dedi.

AHESEN Genel Başkanı Dr. Ahmet Kandemir, Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıkıma uğrattığı 11 ildeki aile hekimlerinin düşük hak ediş ödemeleriyle mağdur edildiğini bildirdi. Normal düzenlemede aile hekimleri ve aile hekimliği çalışanlarının kayıtlı hasta sayısına paralel olarak aldıkları teşvik aldıklarına işaret eden Dr. Kandemir, aile hekimlerine deprem sonrası hayatını kaybeden vatandaşlar ve yaşadıkları şehirleri terk etmek zorunda kalmaları nedeniyle düşen hasta sayısı gerekçesiyle düşük edeme yapıldığını belirtti.

Sağlık Bakanlığı'nın acilen bölgedeki aile hekimliği çalışanlarıyla ilgili mağdur olmayacakları net bir düzenleme yapması gerektiğini dile getiren Dr. Kandemir şunları kaydetti:

“MESLEKTAŞLARIMIZIN MALZEMELERİ ENKAZ ALTINDAYKEN, AYRICA DESTEK OLUNMASI GEREKMEKTEDİR"

 Mart ayı başında düzenlenmesi gereken aile hekimliğinde çalışan personellerin ödemeleri ve aile sağlığı merkezlerinin tüm masrafları için yatan cari gider ödemesi, önce eksik yatırılıp, alınan tepkiler üzerine eksik kalan kısım tamamlanmıştı. Meslektaşlarımızın malzemeleri enkaz altındayken, ayrıca destek olunması gerekmektedir. Meslektaşlarımızın malzemeleri enkaz altındayken, ayrıca destek olunması gerekmektedir.

MESLEKTAŞLARIMIZ BİR KEZ DAHA HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATILMIŞTIR

 Ayın 15’i ile birlikte hakedişleri gören meslektaşlarımız bir kez daha hayal kırıklığına uğratılmıştır. Muayene sayılarına göre yatırılan teşvik ödemeleri, söz konusu bölgede mağduriyet yaşayan ve depremzede olan meslektaşlarımıza tavandan yatırılması gerekirken, muayene sayılarının düşmesini gerekçe gösterilerek tavandan yatırılmamıştır. Bölgede bu kadar vefat eden vatandaşımız varken ve zorunlu bir göç durumu söz konusuyken, muayene sayılarının düşük kalmasını baz alıp teşvik ödemesini düşük yatırmak kabul edilebilir bir durum değildir. Depremin olması, hayatını kaybeden vatandaşlarımız ve yaşanan zorunlu göçün faturası meslektaşlarımıza kesilmemelidir.

ACİLEN BÖLGEDEKİ AİLE HEKİMLİĞİ ÇALIŞANLARINI MAĞDUR ETMEYECEK NET BİR DÜZENLEME YAPILMALI

 Aynı zamanda depremzede olan ve buna rağmen bölgede fedakarca vatandaşa hizmet etmeye çalışan arkadaşlarımızın barınma sorunları bile çözülmemişken bir de hakedişlerinde yapılan bu aksaklıklar manevi olarak yıpranmış olan arkadaşlarımıza maddi olarak da sıkıntı yaratmıştır. Sağlık Bakanlığı'nın acilen bölgedeki aile hekimliği çalışanlarıyla ilgili mağdur olmayacakları net bir düzenleme yapmaları ve onları bir nebze olsun rahatlatmaları bu aşamada en büyük isteğimizdir.

 “6 ŞUBAT'TA YAŞANAN 2 BÜYÜK DEPREMİN ARDINDAN 40 GÜN SONRA BUGÜN, ÜÇÜNCÜ BÜYÜK DEPREMİ YAŞADIK”

Kahramanmaraş'ta aile hekimi olarak görev yapan AHESEN Şube Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Serkan Güçkıran da konuyla ilgili yaptığı açıklamada kayıpları dile getirdi. Dr. Güçkıran, şunları kaydetti:

“Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 şiddetindeki 2 büyük deprem sonrası bugün, 15 Mart’ta üçüncü büyük depremi yaşadık. Kahramanmaraş’ta zor şartlar altında görev yapan 376 aile hekimi ve aile sağlığı çalışanı ödemeler konusunda mağduriyete uğramıştır. Sağlık Bakanlığımız bu denli can kaybımız varken hayatlarımızın yıkıldığı bir dönemde, şartlara bağlı teşvik ödemelerini kesmiştir. Evlerini, eş, dost ve akrabalarını kaybeden aile sağlığı çalışanlarına yapılan bu uygulamadan dönülmesi en büyük arzumuzdur Kahramanmaraş’ta bulunan 126 aile sağlığı merkezinden 16’sının ağır hasarlı, 13’nün orta hasarlı 50’sinin az hasarlı olduğunu ve henüz tespiti yapılamamış olan 15 aile sağlığı merkezi daha var. Üzülerek belirtiyoruz ki 14 hekim, 6 aile hekimi ve 4 diş hekimi meslektaşımız hayatını kaybetmiştir.”