AGİT Parlamenterler Meclisi (AGİT-PA) Başkanı Margareta Cederfelt ve beraberindeki heyet, HDP Meclis Parlamento Grubu’nu ziyaret etti. AGİTPA heyetini, HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç ile milletvekilleri Serpil Kemalbay, Şevin Coşkun, Kemal Bülbül ve Habip Eksik karşıladı.

HDP heyeti, AGİTPA Heyeti ile 30 dakikalık bir görüşme gerçekleştirdi. HDP Basın Bürosu tarafından paylaşılan bilgi notunda, görüşmede Kafkasya'dan, Ortadoğu’ya ve Doğu Akdeniz'e savaş politikaları ve askeri yöntemler yerine diplomasi, müzakere ve diyalogu önceleyen bir dış politikayı HDP olarak desteklendiği vurgulanarak, siyasal çözüm kanallarının yeniden öncelik kazanması gerektiği dile getirildiği kaydedildi.

HDP, başta Kobanê Kumpas Davası ve HDP'ye karşı Anayasa Mahkemesi'nde (AYM) görülen Kapatma Davası olmak üzere siyasi saikli yargı müdahalelerinin ülkedeki demokratik işleyişi zedelediği belirtildi. Görüşmede, AİHM kararlarına rağmen seçilmişlere karşı rehine politikasında ısrar edilmesinin Türkiye'deki siyasi, ekonomik ve toplumsal yapıyı zedelediği ifade edildi.

SİYASİ PARTİLER ZİYARET EDİLDİ

AGİTPA heyeti aynı zamanda Meclis Başkanı Mustafa Şentop, AKP ve CHP’yi de ziyaret etti. CHP tarafından paylaşılan bilgi notunda AGİTPA heyetinin Grup Başkanvekilleri Engin Özkoç ile milletvekilleri Tekin Bingöl ve Gürsel Tekin’in görüştüğü belirtildi. AGİTPA heyeti ziyaretlerini İYİ Parti ve MHP ile sürdürecek.