CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Çalışma Bakanı ilk üç toplantıda uzlaşma çıkmadığını söyledi. Dördüncü toplantı yapılacağını ifade etti. Ancak bir darbe ile AKP Genel Başkanı asgari ücreti açıkladı. Aslında asgari ücretin, işçi, işveren, hükümet tarafı var ama bu fiilen yok edildi. Bir tarafında Recep, diğer tarafında Tayyip, diğer tarafında Erdoğan var. Bir emek hırsızlığıyla karşı karşıyayız. Nasılsa Erdoğan’ın sırtında küfe yok. Buradaki temel mesele asgari ücretin ne olacağı değil, alım gücünün ne olacağı meselesidir” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 2023 yılı için 8 bin 506 TL olarak açıklanan asgari ücrete ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ağbaba’nın açıklaması şöyle:

“Çalışma Bakanı ilk üç toplantıda uzlaşma çıkmadığını söyledi. Dördüncü toplantı yapılacağını ifade etti. Ancak bir darbe ile AKP Genel Başkanı asgari ücreti açıkladı. Aslında asgari ücretin, işçi, işveren, hükümet tarafı var ama bu fiilen yok edildi. Bir tarafında Recep, diğer tarafında Tayyip, diğer tarafında Erdoğan var. Bir emek hırsızlığıyla karşı karşıyayız. Nasılsa Erdoğan’ın sırtında küfe yok

. Buradaki temel mesele asgari ücretin ne olacağı değil, alım gücünün ne olacağı meselesidir. Türkiye, Avrupa’da en yüksek gıda enflasyonuna sahip. Yüzde yüz iki buçuk. Dünyada en yüksek enflasyona sahip ülkelerden birisi. Birkaç ay sonra göreceğiz; asgari ücretin alım gücü 4.250 TL’nin bile altına düşmüş olacak. 5.500 mü büyük? 8.500 mü büyük? Buradaki çıkan tabloya göre 5.500’ün alım gücü daha yüksek. Pirinçte asgari ücretle 33 kilo kaybı, bulgurda 35 kilo, makarnada 111 paket, tavukta 21 kilo, yumurtada 604 adet kaybı var yeni asgari ücrete göre. 8.500 TL’nin alım gücü şimdiden erimiş durumda. Birkaç ay sonra 4.250 TL’nin bile altına düşecek bir asgari ücret tablosuyla karşı karşıyayız. Dediğim gibi enflasyonun ve gıda enflasyonu bu kadar devam ettiği sürece alım gücü düşmeye devam edecek. Maalesef burada ‘enflasyon düşecek’ diye yaygara koparanlar fiyatların düşmeyeceğini görüyorlar ama manipülasyon yapıyorlar. Enflasyon düşse bile fiyatlar düşmeyecek. Bunu da bütün vatandaşlarımızın bilmesi gerekir.”