Afyonkarahisar'ın İscehisar ilçesinde 5 öğrencinin hayatını kaybettiği, 5 öğrencinin de yaralandığı okul servisi kazasının ikinci duruşmasında, 71 yaşındaki araç sahibi İsmail Demir tahliye edildi.

5 ÖĞRENCİ YARALANMIŞ 5 ÖĞRENCİ DE HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Afyonkarahisar'da 11 Ekim 2021 günü sabah saatlerinde İscehisar ilçesi Çatağıl köyü yolunda ortaokul öğrencilerini taşıyan Adalettin Şen yönetimindeki minibüs, yol kenarındaki ağaca çarptı. Kazada Alanyurt Ortaokulu öğrencileri İsmail Eser (11), Nisa Eser (14) kardeşler ile Teslime Eser (13), Melisa Demirel (14) ve Damla Duran (11) hayatını kaybetti, 5 öğrenci de yaralandı. Kaza sonrası Adalettin Şen ile araç sahibi İsmail Demir tutuklandı.

1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen ikinci duruşmada, araç sahibi İsmail Demir, kaza ile ilgili kusuru bulunmadığını, tahliyesini talep ettiğini belirterek, ayrıntılı savunmasını avukatının yapacağını söyledi.

ŞOFÖR DE TAHLİYESİNİ İSTEDİ

Servisin şoförü sanık Adalettin Şen de tahliyesini talep etti. Şen, "Onlar benim de çocuklarım. Düşündükçe tüylerim diken diken oluyor. Allah yardımcımız olsun. Allah annelerine ve babalarına sabırlar versin" dedi.

Sanık avukatları kazanın yaşanmasında en büyük etkenin mıcır nedeniyle şoförün araç hakimiyetini kaybetmesi olduğunu savundu.

YOL BAKIMI İLE ÇAM AĞACINI GEREKÇE GÖSTERDİ

Kontrolden çıkan aracın yol kenarındaki çam ağacına çarpması nedeniyle ölü ve yaralı sayısının arttığını anlatan avukatlar, yol bakımının İl Özel İdaresi, yol kenarındaki çam ağacının kesilmesinin de orman işletme müdürlüğü sorumluluğunda olduğu gerekçesiyle olayın taksirli suç niteliğinde olduğunu dile getirdi.