Afrin'deki Raco yolu üzerinde şiddetli patlama meydana geldi. Patlamada 3'ü çocuk olmak üzere 42 sivil hayatını kaybederken, 30 sivil ise yaralandı.

MA'nın haberine göre Kuzey ve Doğu Suriye kenti Afrin'de şiddetli bir patlama meydana geldi. Raco yolu üzerinde meydana gelen patlamada, 42 kişinin hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin de yaralandığı belirtildi. Patlamanın yaşandığı bölgedeki dükkan ve araçlarda büyük hasar meydana geldi.

BOMBA YÜKLÜ TANKER İNFİLAK ETTİ

Yerel kaynakların verdiği bilgiye göre, bomba yüklü tankerin infilak etmesi sonucu 3'ü çocuk olmak üzere 42 sivil hayatını kaybederken, 30 sivil ise yaralandı. Patlama sonucu çıkan yangın, tankere yakın olan araçların tamamen yanmasına neden oldu.

ARAÇLARDA MAHSUR KALAN SİVİLLER HAYATINI KAYBETTİ

Araçlarında mahsur kalan bazı sivillerin yanarak hayatını kaybettiği açıklandı. Olayın ardından olay yerine sivil savunma ekipleri sevk edildi. Yaralılar sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılırken çevredeki mağazalar ve arabaların büyük hasar gördüğü açıklandı.

HATAY VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Hatay Valiliği'nden yapılan açıklamada, patlamanın etkisiyle olay yerinde meydana gelen yangının söndürüldüğü, patlayan aracı olay yerine getiren şüphelinin Hatay Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalandığı bildirildi. Açıklamada, yaralıların tedavilerinin Afrin ve Hatay'daki hastanelerde devam ettiği kaydedildi.