CNN International'ın özel haberine göre Afganistan'da bir erkek yiyecek bulabilmek için kızını 55 yaşındaki bir erkeğe evlilik için sattı. 9 yaşındaki kız çocuğunun istismar edildiği evlilik törenine ait kayıtta, siyah bir kıyafet giydirilen çocuğun gitmemek için direndiği ancak 55 yaşındaki erkek ve yanındaki kadının elinden tutarak zorla evden dışarı çıkardığı görüldü.

DAHA ÖNCE 12 YAŞINDAKİ KIZ ÇOCUĞUNU DA SATMIŞTI

Afganistan'da küçük yaşta zorla evlendirilerek istismar edilen 9 yaşındaki kız çucuğunun ailesi dört yıldır Badgis eyaletindeki bir kampta yaşıyor. Taliban'ın 15 Ağustos tarihinde Kabil'i ele geçirmesiyle başlayan yeni dönem, ülkede yaşayanları ekonomik anlamda zora soktu. Uluslararası yardımların ulaştırılamadığı ülkede insani kriz giderek derinleşirken, birkaç ay önce 12 yaşındaki kızını evlilik için satan Abdul Malik isimli erkek, bu kez dokuz yaşındaki kızını CNN International kameraları önünde sattı.

KIZINI SATMASINA "AÇLIK" BAHANESİ

Sekiz kişilik ailenin açlıktan ölmemesi için kızını satmak zorunda kaldığını savunan Abdul Malik, kızını sattığı 55 yaşındaki Kurban isimli erkekten 2 bin 200 dolar değerinde para, koyun ve tarla aldı.

TALİBAN KIZ ÇOCUKLARININ OKULA GİTMESİNİ YASAKLADI

Yalnızca bu yıl 677 bin insanın evini terk etmek zorunda kaldığı ülkede, Taliban'ın yönetimi ele geçirmesiyle kız çocuklarının okula gitmesi yasaklandı. Okula gönderilmeyen kızların çoğu ise, aileleri tarafından evlendirilmek isteniyor.

15-19 YAŞ ARASINDA KIZ ÇOCUKLAR BEBEK DÜNYAYA GETİRİYOR

Afganistan'da her yıl yaşları 15 ila 19 arasında değişen kızların yüzde 10'u, üreme sağlığı hizmetlerine erişim olmadan bebek dünyaya getiriyor.