Taliban’ın 15 Ağustos’ta hakimiyetini ilan ettiği Afganistan’da, 4 kadın aktivist katledildi. Kimliği netleşen Forouzan Safi ve 3 aktivistin cansız bedenleri Mezar-ı Şerif’teki Khalid ibn al-Walid kasabası yakınlarındaki bir çukurda bulundu.

KADIN AKTİVİSTLERİN CANSIZ BEDENİ ÇUKURDA BULUNDU

JINHA'da yer alan habere göre, kadın mücadelesinde aktif yer alan Forouzan Safi’nin, Mezar-ı Şerif’teki özel bir üniversitede ders verdiği belirtildi. Evinden ayrılan Safi’nin ailesi ve tanıdıklarıyla bağlantısı birkaç saat içerisinde kesildi ve bir daha haber alınamadı. Daha sonra yurtdışına çıkmış olabileceğini düşünen yakınları, bir çukurda kurşunlanmış cansız bedenine ulaştı.

"TALİBAN'IN UYGULAMALARINA BOYUN EĞMEZ KARŞI ÇIKARDI"

“Çok aktif ve cesur bir kadındı. Mezar-Şerif’teki tüm etkinliklerin öncülüğünü yapardı. Taliban’ın uygulamalarına boyun eğmez karşı çıkardı” diyen Forouzan Safi’nin arkadaşı, katliamdan Taliban’ın sorumlu olduğunu, 4 aktivist kadının kaçırıldıktan sonra katledilerek, buraya atıldığını düşündüğünü belirtti.

TALİBAN AÇIKLAMA YAPMADI

Yaşamını yitiren diğer üç kadının henüz kimlikleri belirlenemezken, Taliban’ın konuyla ilgili açıklama yapmadığı kaydedildi.