Taliban'ın 20 yıl sonra Afganistan'da kontrolü ele geçirmesiyle binlerce kişi ülkeden kaçmaya çalışıyor. Afganistan'da yaşananları sosyal medya hesabından dünya ile paylaşan ve yardım edilmesi için çağrıda bulunan Afgan kadın yönetim Sahraa Karimi ülkeden ayrıldığını duyurdu.

"KABİL'DEN ÇIKMAMA YARDIM ETTİLER"

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Karimi, "Slovak Film ve Televizyon Akademisi, Ukrayna Cumhurbaşkanlığı ve Dışişleri Bakanlığı, Türkiye Büyükelçiliği, hepsi Kabil'den çıkmama yardım ettiler. Diğer 11 kişiyi de kurtardılar. Hayattayım ve güvendeyim" açıklamasında bulundu.

YARDIMM ÇAĞRISINDA BULUNMUŞTU: BU BİR İNSANLIK KRİZİ ANCAK DÜNYA TAMAMEN SESSİZ

Afganistan'ın önde gelen sinemacılarından Sahraa Karimi, Taliban'ın Kabil'e girmesinin ardından yardım çağrısında bulunup şu açıklamaları yapmıştı:

"Son birkaç haftada Taliban pek çok bölgeyi ele geçirdi. İnsanlarımızı katlettiler, birçok çocuğu kaçırdılar, kız çocuklarını kendi adamlarına çocuk gelin olarak sattılar, kıyafetleri yüzünden bir kadını öldürdüler, bir kadının gözlerini oydular, çok sevdiğimiz komedyenlerimizden birini işkenceyle öldürdüler, bir tarihçi şairimizi öldürdüler, merkezi yönetimin kültür ve basın bakanını öldürdüler, hükümetle ilişkileri bulunan herkesi katletmeye devam ediyorlar, insanları halka açık alanlarda astılar, yüz binlerce aileyi yerlerinden ettiler. Bu bölgelerden kaçan insanlar Kabil’deki kamplarda kalıyorlar ve kampların şartları oldukça sağlıksız. Kamplarda yağmalar yaşanıyor ve bebekler sütleri olmadığı için ölüyor. Bu bir insanlık krizi, ancak dünya tamamen sessiz."

"AFGAN KADINLARININ, ÇOCUKLARININ, SANATÇILARININ VE SİNEMACILARININ SESİ OLUN"

"Ben bu dünyayı anlamıyorum. Bu sessizliği anlamıyorum. Ben burada kalıp ülkem için mücadele edeceğim ancak bunu tek başıma yapamam. Sizin gibi müttefiklere ihtiyacım var. Lütfen dünyanın olanlarla ilgilenmesi için bize yardımcı olun. Dünya bize sırtını dönmemeli. Afgan kadınlarının, çocuklarının, sanatçılarının ve sinemacılarının sesi olmanıza, yardımınıza ihtiyacımız var. Bu destek şu an ihtiyacımız olan yardımı bize fazlasıyla verecek."