Düzce'deki depremin yaşandığı andan bu yana geçen yaklaşık 5,5 saat içerisinde 106 artçı deprem meydana geldi. Kimi binalarda çatlaklar ve kolonlarda hasarlar meydana gelirken, panikle birlikte yaralı sayısının 50 olduğu duyuruldu. Bakan Soylu sahada ve Düzce Afet Koordinasyon Merkezi'nde toplantı gerçekleştiriyor.

 Düzce'de sabaha sabaha karşı saat 4.08'de meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremden sonra saat 09:30 itibarıyla büyüklükleri 0.9 ile 4.3 arasında değişen 106 adet artçı deprem meydana geldiği duyuruldu.

Düzce Adliyesi hizmet binasında hasar meydana gelirken, bazı binalarda çatlaklar ve kolonlarda hasarların oluştuğu kaydedildi.

AFAD'dan yapılan duyuruda deprem bölgesindeki hasarlı yapılara girilmemesi istendi.

Sarsıntı sırasında yaşanan panikle birlikte Düzce’de 37, Zonguldak’ta 6, Bursa’da 4, İstanbul, Sakarya ve Bolu’da 1 kişi olmak üzere toplam 50 vatandaşın yaralandığı açıklandı.

Bölgede yürütülen çalışmalarda AFAD ve ilgili kurumlardan toplam 422 personel ve 120 araç görev yapıyor.

Düzce Adliyesi'nde çatıdan kopan bazı beton parçalarının yere düştüğü görüldü.

Deprem nedeniyle araçlarına yakıt almak isteyenler, akaryakıt istasyonlarında yoğunluk oluşturdu. Artçı sarsıntıların devam ettiği kentte soğuk hava nedeniyle battaniyelere sarılan vatandaşlar ateş yakarak ısınmaya çalışıyor.

İZMİR'DEN ANKARA'YA HİSSEDİLDİ

Düzce merkezli deprem İstanbul, Bolu, Sakarya, Ankara, Kocaeli, Kütahya, Bilecik, Bursa, İzmir'e kadar geniş bir alanda hissedildi.

Bu arada olay sonrasında Düzce'ye giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da, Düzce Valisi Cevdet Atay ve Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü ile birlikte vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Bakan Soylu, kurum ve kuruluşların sahada seferber olduklarını belirterek, afetlerden çıkarılan derslerin sahada her aşamada gözle görüldüğünü kaydetti.

Bakan Soylu başkanlığında Düzce Afet Koordinasyon Merkezi'nde, Planlama ve Koordinasyon Toplantısı gerçekleştiriliyor.

DAKİKALAR SONRA ÇİLİMLİ DE SALLANDI

Öte yandan 5,9'luk depremin yarattığı panik sürerken Düzce'nin Çilimli ilçesinde saat 04.30'da 4,7 büyüklüğünde bir deprem daha oldu.

4 İLDE EĞİTİME DEPREM ARASI

Deprem nedeniyle Düzce, Sakarya, Bolu ve Zonguldak Ereğli'de okullarda eğitime bir gün ara verildi.

VALİ YERLİKAYA: İSTANBUL'DA DA HİSSEDİLDİ, TAKİP EDİYORUZ

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Düzce'nin Gölyaka ilçesi merkezli depremin ardından kentte 112 ve AFAD merkezine gelen herhangi bir olumsuz ihbar bulunmadığını bildirdi.

İBB BAŞKANI İMAMOĞLU: AKOM'A İLETİLEN OLUMSUZ BİR DURUM YOK

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da sosyal medya hesabından, "Merkez üssü Düzce olan ve tüm bölgede hissedilen depremde İstanbul’da AKOM’a iletilen herhangi bir olumsuz durum mevcut değildir. Depremin etkili olduğu tüm illerdeki gelişmeleri takip ediyoruz. Tekrar geçmiş olsun" açıklamasında bulundu.

ANKARA VALİSİ ŞAHİN: BİRİMLERE İNTİKAL EDEN OLUMSUZLUK YOK

Ankara Valisi Vasip Şahin, Ankara'da da hissedilen Düzce'nin Gölyaka ilçesindeki 5,9 büyüklüğündeki depremle ilgili, "İlimizde, birimlerimize intikal eden herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır. Allah ülkemizi afetlerden muhafaza eylesin" dedi.

ABB BAŞKANI YAVAŞ: KÖTÜ BİR HABER ALMADIK

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara'da da hissedilen Düzce'nin Gölyaka ilçesindeki 5,9 büyüklüğündeki depremle ilgili, "İvedilikle sahadaki ekiplerimizden bilgi aldık. Çok şükür ki Ankara'nın herhangi bir bölgesinden kötü haber almadık" açıklamasını yaptı.

SON DAKİKA HABERİ: Düzce'de 5,9'luk deprem: Biri ağır 46 yaralı - 5

BOLU VALİSİ: PANİKLE ATLAYANLAR OLDU

Bolu Valisi Erkan Kılıç, depremin hissedildiği kentte sağlık ekiplerinin, deprem anında panikle balkondan atlayan birkaç ihbar aldıklarını kaydetti.

Kılıç, "Saha çalışmalarına yeni başladık, araştırıyoruz. Tüm halkımıza geçmiş olsun." dedi.

SAKARYA VALİSİ: EKİPLER SAHADA

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım da depremle ilgili şu ana kadar kendilerine net bilgi ulaşmadığını vurgulayarak, "Depremden hemen sonra ekiplerimiz sahaya çıktı, çalışmalarına başladı." bilgisini verdi.

BURSA VALİSİ: TESPİT EDİLEN OLUMSUZ BİR DURUM YOK

Bursa Valisi Yakup Canbolat, Düzce'nin Gölyaka ilçesinde meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremle ilgili kentte herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığını belirtti.

Canbolat, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Düzce Gölyaka ilçesinde meydana gelen ve Bursa'mızda da hissedilen 5,9 şiddetindeki depremde ilimizde an itibarıyla tespit edilen bir olumsuz durum yoktur." dedi.