HDP, Meclis’te görüşmeleri başlayan AKP ve MHP tarafından hazırlanan af paketini, elinde “Eşit infaz yaşatır”, “Korona mahpus ayırmıyor”, “İnfazda eşitlik herkes için adalet” dövizlerini taşıyarak protesto etti.

AKP ve MHP tarafından hazırlanan af paketi, TBMM Genel Kurul’unda görüşülmeye başlandı. HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, teklif görüşmelerinin usül bakımından Meclis iç tüzüğüne aykırı olduğunu ifade ederek, usul tartışması istedi.

"SİYASİ MAHPUSLAR KONU DIŞINDA BIRAKILIYOR"

Beştaş, af ile birlikte 90 bin kişinin serbest bırakılmasının öngörüldüğünü kaydederek, “Sizi destekleyenlerin dışarı çıkarılmasını böyle bir dönemde önümüze getirdiniz. Bu nedenle 5/3 çoğunluğu aranması gerekir. İnfaz adaleti dediğimiz mesele suç ve ceza arasındaki ilişki ile infazın çektirilmesi ilgili yöntemleri birbirine karıştırılmaması gerekiyor. Burada cezanın çektirilmesine ilişkin 3 ayrı rejim öngörüyorsunuz. Siyasi mahpusları 4/3 bırakarak özel bir rejim düzenliyorsunuz. Anayasa ve iç tüzük gereğince özel af niteliğinde olduğu için bu nifakın aranması gerekiyor” dedi.

"İNFAZDA EŞİTLİK HERKES İÇİN ADALET"

Görüşmeler sürerken, elinde “Eşit infaz yaşatır”, “Korona mahpus ayırmıyor”, “İnfazda eşitlik herkes için adalet” dövizlerini taşıyan HDP grubu meclis sıralarına vurarak düzenlemeyi protesto etti. HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ise o anları Twitter hesabı üzerinden canlı yayın ile yayınladı.