DİSK Genel Sekreteri ve Birleşik Metal İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, miting başvurularına olumlu yanıt alamadıklarını söyledi. Serdaroğlu, "anma ve çelenk koyma"nının yanı sıra işyerlerinde kutlamalar yapacaklarını açıkladı.

  #dokuz8EmekDünyası programında pandemi koşullarında 1 Mayıs konuşuldu. DİSK Genel Sekreteri ve Birleşik Metal İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, dokuz8HABER Genel Yayın Yönetmeni Gökhan Biçici'nin sorularını yanıtladı. https://youtu.be/JSdiIdXDwSQ 1 Mayıs hazırlıklarını sürdüklerini, anacak kuşkuları olduğunu aktaran Serdaroğlu, şimdiden “1 Mayıs'ı kutlayamazsınız” mesajı gönderildiğini söyledi. “1 Mayıs'ı pandemi koşullarında kutlamaya çalışıyoruz. A, B ve C planlarımız var. Newroz bizi biraz cesaretlendirmişti. Biz de 1 Mayıs'ı bu şekilde kutlarız diye düşünüyorduk” diyen Serdaroğlu, devletin farklı planları olduğunu vurguladı.

RET YANITI VERİYORLAR

"Cumartesi miting olmayacak gibi gözüküyor. Biz Cuma günü için miting müracaatları yaptık” diyen Adnan Serdaroğlu, şimdiden ret yanıtı aldıklarını dile getirdi. İstanbul'da Cuma günü için yaptıkları kitlesel 1 Mayıs başvurusuna olumlu bir dönüş olmadığını ifade eden Serdaroğlu, “Biz kararımızdan vazgeçmedik. Bu dönem olabildiğince sosyal medya üzerinde ve sosyal mesafeli bir haftalığına yayılmış bir program düşünüyoruz” dedi.

İŞYERİ ETKİNLİKLERİ YAPILACAK

Anma ve çelenk koymayı mutlaka yapacaklarını ifade eden Serdaroğlu, hafta sonuna doğru İçişleri Bakanlığı ile de görüşeceklerini söyledi. Cuma günü bütün iş yerlerinde de iş bırakıp anmalar yapacaklarını da sözlerine ekleyen Serdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bütün Türkiye'yi kapsayacak etkinliklerimiz olacak. İzmir ve Ankara önemli bizim için. İşçilerden mesajlar alıp paylaşacağız. 100 bin tane mizah dergisi basacağız ve 1 Mayıs'ı mizah dili ile karikatür dili ile anlatacağız.”

91 MİLYAR DOLAR NEREDE?

Fabrikalarda, iş yerlerinde artan vaka sayılarına değinen Serdaroğlu, tedbirlerin çok yetersiz olduğunu ve Kod-29 belasının işçiler açısından can alıcı bir sorun olduğunu söyledi. Kod-29’un aynı zamanda sendikalaşmaya karşı bir silah olarak kullanıldığını belirten Serdaroğlu, “Nasıl ki, 128 milyar soruluyorsa biz de 91 milyar doları soruyoruz. İşçilere verilmesi gereken 91 milyar dolar nerede?” dedi.