Kamuoyunda, “Torpil Listesi” olarak bilinen ve TÜGVA Vakfı’nca hazırlandığı öne sürülen listede onlarca isim bulunuyor. Liste, torpil isteyen kişilerin isimlerinin yanı sıra vatandaşlık numaraları ile başvurmak istedikleri kurumların adını da içeriyor. BirGün’ün, listede yer alan isimlerin çalışmak istedikleri kurumun açık kaynaklarında yaptığı inceleme, bu kişilerin birçoğunun ilgili kurumlarda istihdam edildiklerini gösterdi.

ADALET BAKANLIĞI İLK SIRADA

TÜGVA’daki, “hatırlı dostları” aracılığıyla iş bulmak isteyenlerin sıralandığı listede, Adalet Bakanlığı’na yönelik taleplerin fazlalığı göze çarpıyor. Adalet Bakanlığı bünyesinde çalışmak isteyen ve vakıftan torpil isteyen kişilerin 10’unun başvurduğu pozisyonun, “Adli Hakimlik” olduğu belirtiliyor. Listede adı yazan ve Adli Hakimlik için torpil isteyen 10 isimden dördü, açık kaynaklardan yapılan belirlemelere göre halen Adalet Bakanlığı’nda görev yapıyor.

TÜGVA’nın listesinde adı geçen ve referansının eski AKP Milletvekili Mahmut Kaçar olduğu belirtilen kişinin ise savcı olarak atanmak istediği ifade ediliyor. Adalet Bakanlığı’nın verilerine göre, Türkiye’de E.A. isminde iki savcı görev yapıyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Şırnak İl Müdürlüğü’nde Şube Müdürü olarak görev yapan bir isim de TÜGVA’nın listesinde göze çarpıyor. N.A. isimli kişinin 2017 yılında TÜGVA Şırnak İl Temsilcisi’nin referansıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı’na girmek istediği belirtiliyor.

Torpil için hazırladığı belirtilen listede, öğretmen olarak atanmak isteyenlerin isimleri de bulunuyor. Öğretmenlik mülakat tarihleri Nisan 2017 olarak görünen isimlerin tamamına yakını 2021 itibarıyla MEB’e bağlı öğretmen olarak görev yapıyor. SGK’de, “Denetmen Yardımcılığı” yapmak isteyenlerin isimleri de listede yer alıyor. Listede adı bulunan Ö.F.D’nin sosyal medya profilinde, 2017 yılı itibarıyla SGK bünyesinde Sosyal Güvenlik Denetmeni olarak çalıştığı yazıyor. Ö.F.D. ile aynı amaçla listeye adını yazdıran Osman D’nin de SGK’de, “Sosyal Güvenlik Denetmeni-İş ve Meslek Danışmanı” olarak çalıştığı biliniyor. Osman D’nin, TÜGVA’yı destekleyen sosyal medya paylaşımları dikkati çekiyor. Listede, Kalkınma Bakanlığı’nda Uzman Yardımcısı olmak istediği belirtilen B.A. isimli bir kişi yer alıyor. TÜGVA Kastamonu Teşkilat Koordinatörünü referans olarak gösteren B.A. ile aynı ismi taşıyan bir kişi Cumhurbaşkanlığı bünyesinde çalışan bir kişi ile aynı ismi taşıyor. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nda, B.A. isimli “Strateji ve Bütçe Uzman Yardımcısı” görev yapıyor.