CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, Muğla Valiliği’nin paylaştığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın miting görüntüleriyle ilgili “Demokrasinin ve özgürlüklerin şehri Muğla’mızda bir valinin siyasi propaganda yapmasını kabul etmeyiz. Bu hukuksuzluktur, suçtur. Oturduğunuz koltuk Muğla’ya olduğu gibi bütün şehirlerimize eşitlik ve tarafsızlıkla hizmet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün valilerinin makamıdır” açıklamasını yaptı.

CHP Muğlu İl Başkanı Zeybekoğlu, 14 Ocak'ta Muğla’da gerçekleştirdiği toplu açılış töreninin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın görüntülerinin yer aldığı ‘Muğla aşkı içimizde hiç bitmeyecek’ başlıklı videonun Muğla Valiliği’nin sosyal medya hesaplarından paylaşılmasına tepki gösterdi. Muğla Valisi Orhan Tavlı’yı istifaya çağıran Zeybekoğlu, yazılı açıklamasında şunları kaydetti:

“14 Ocak’ta partili Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan toplu açılış töreni için Muğla’mızı ziyaret etti. Bir hafta önceden Muğla’da başlayan sıkı yönetim miting günü ve daha sonrasında yapılan siyasi propaganda ile ayyuka ulaşmış neredeyse tüm kamu kuruluşları bizzat Vali tarafından baskı altına alınmıştır. Muğla’ya atandığından beri icraatları, hareketleri ile AKP’nin valisi olduğunu resmen belli eden Orhan Tavlı miting görüntülerini Valiliğin sitesinden paylaştırarak bardağı taşırmıştır. Ortaya çıkan tablo, tek adam rejiminin devletin tarafsızlık niteliğinde yarattığı tahrifatın bir ispatıdır. Bu fiilin sorumluları hukuk devletinin aldığı yaranın müsebbipleridir.

Demokrasinin ve özgürlüklerin şehri Muğla’mızda bir valinin siyasi propaganda yapmasını kabul etmeyiz. Bu hukuksuzluktur, suçtur. Oturduğunuz koltuk Muğla’ya olduğu gibi bütün şehirlerimize eşitlik ve tarafsızlıkla hizmet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün valilerinin makamıdır.

Türkiye’nin onlarca yıllık Cumhuriyet ve demokrasi birikimini bu şekilde ayaklar altına almanızı kabul etmiyoruz. Belli ki AKP, valilikler eliyle siyaset yapılmasına ihtiyaç duyacak bir acz içindedir. Muğla Valisi Orhan Tavlı’yı görevinden istifa edip, propagandasını yaptığı partide siyaset yapmaya çağırıyoruz. İlk seçimde bu zihniyeti tarihin tozlu sayfalarına havale edip, hukuk devletini ayağa kaldıracağız.

Konuya ilişkin CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de Muğla Valiliği’nin yaptığı paylaşımı alıntılayarak, “Cumhurbaşkanı partili olursa, valiler de partilerin il başkanı gibi davranır demiştik. Vali Orhan Tavlı'ya bu hatırlatmayı yapmamız zorunluluk oldu. Muğla Valisi olduğunuzu unutmayın, AKP'ye hizmet etmek istiyorsanız, buna uygun makamlar var, valilik bunlardan biri değil” açıklamasını yaptı.