Adana'nın Çukurova ilçesinde bulunan 100’üncü Yıl 2 Nolu Aile Sağlığı Merkezi'ne (ASM) giden bir grup, çalışan doktorlara satır ve bıçaklar ile saldırdı. Saldırıda yaralanan olmazken, saldırganlar gözaltına alındı. 

Türk Tabipleri Birliği (TTB) 2’nci Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten ve Adana Tabip Odası (ATO) Yönetim Kurulu üyeleri ASM’ye geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. ATO Başkanı Selahattin Menteş, zor koşullarda görev yapan hekim ve sağlık çalışanlarına yapılan saldırılara tepki gösterdi. 

"SALDIRGANLAR GEREKLİ CEZALARI ALMALI"

MA'nın aktardığı habere göre, saldırı olayının yaşandığı andan itibaren ATO olarak ile olayın takipçisi olduklarını ifade eden Doç. Dr. Menteş, şu ifadeleri kullandı:

Sağlıkta şiddete karşı sıfır tavizle hareket edilmesi gerekmektedir. İki yıldır canını dişine takarak pandemi ile mücadele eden doktorlar bu tür davranışları hak etmemektedir. Hekimliğin özünde kendini feda ederek topluma ve insanlara hizmet etmek vardır. Ülkemizdeki doktorlarımız bu ülkenin ve halkın sağlık ve refahı için varını yoğunu ortaya koyarak hizmet etmektedirler. Sağlıkta çıkan şiddet yasası bu duruma yanıt vermekte yeterli değildir. Mutlaka şiddete kalkışan veya uygulayanların tutuklu yargılanmaları ve cezaların ertelenmemelidir. Biz hekimler bu ülkeye hizmet ediyoruz; nasıl ki emniyet güçlerine, hakime ve savcıya saldırılarda tutuklanmalar uygulanıyor bizde de aynısı uygulanmalıdır."

Saldırganların gerekli cezaları alması gerektiğini belirten Selahattin Menteş, "Şiddet uygulayanın dışarılarda gezdiği durumda şiddete uğrama ve ölüm korkusuyla yaşamanın ne olduğunu anlamalarını istemekteyiz. Tüm isteğimiz huzur içinde bu ülke ve halk için hizmet etmektir. Bu ortamı sağlamak devletimizin görevidir diye düşünüyoruz. Arkadaşlarıma geçmiş olsun diyorum" diye konuştu.

"ŞİDDETİ ÖNLEYECEK YASA İSTİYORUZ"

'Sağlıkta Dönüşüm Programı'nın en büyük etkisinin 'Sağlıkta Şiddet' olduğunu ifade eden Doç. Dr. Ökten ise, şu değerlendirmede bulundu:

"ASM’deki saldırıyı şiddetle kınıyor, hekim arkadaşlarımıza geçmiş olsun diyoruz. Özellikle Dr. Ersin Arslan’ın öldürülmesinden sonra TTB olarak ‘Sağlıkta Şiddet Yasa’sı çıkardık. Uzun süre kabul edilmedi. Geçen yıl yürürlüğe giren yasa ise sağlıkta şiddeti önlemedi. Bizler gerçekten sağlıkta şiddeti önleyecek, cezaları arttıracak tarzda bir yasa istiyoruz."