Yapılan törende, Adana Barosu Başkan Yardımcısı ve Kadın Hakları Merkez Koordinatörü Av. Miyesser Ersalan Önenli ile Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Ayten Dolanca protokolü imzaladı.

Daha fazla mağdur ve ihtiyaç sahibi kadına erişim imkanı ve hukuki destek sağlayacak olan protokolün imzası sırasında Adana Büyükşehir Belediyesi Sosyoloğu Elif Uraz Adana Barosu TBB Delegesi Av.Sinem Tanrısınatapan ve Kadın Hakları Merkez Başkanı Av. Ayşenur Karayel ile merkez üyesi Av.Melis Eşberk de hazır bulundu.

KADINLARA HUKUKİ DANIŞMANLIK YAPILACAK

Protokol gereği; Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığınca Baro Kadın Hakları Merkezine yönlendirilen, şiddet mağduru ve dezavantajlı gruplarda yer alan kadınlara hukuki danışmanlık ve destek ile ihtiyaç duyulması ve gerekli şartları taşımaları halinde Adana Barosu Adli Yardım Bürosundan avukat görevlendirilmesi yapılacak. Ayrıca Adana Büyükşehir Belediyesi personeline Baro Kadın Hakları Merkezi tarafından kadına yönelik şiddetle mücadeleye ilişkin eğitimler düzenlenecek.

Kadına yönelik her türlü şiddetle mücadele için, işbirliği içerisinde gerekli önlemlerin alınması ve uygulanması, bu konuda alınması gerekli önlemlerin uluslararası anlaşmalar ile yasal mevzuat çerçevesinde uygulanmasını sağlamak ve bu alanda kurumlar arası koordinasyon ve dayanışma ağını oluşturmak için çalışmalar gerçekleştirilecek.