Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı Büro Emekçileri Sendikası (BES) Adana Şubesi, Adana Barosu ve Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Adana Şubesi, yeni açılan Adana Adliye binasında yaşanan yapısal sorunlara yaptıkları açıklamayla dikkat çekti. Adana Adliyesi önünde yapılan açıklamada, "Yeni Adana Adliyesi cehennemi yaşatıyor" pankartı açılarak, sık sık "İnsanca çalışmak istiyoruz" ve "Ecel teri dökmek istemiyoruz" sloganları atıldı. 

"İMTİYAZLI MAKAMLAR BU TABLONUNU DIŞINDA"

BES Adana Şubesi Hukuk Sekreteri Sinan Tunç, yeni Adana Adliyesi'ndeki yapısal sorunlarına değinerek, "Binanın hizmete girmesiyle beraber, binanın soğutma sistemleri arıza vermiş, bütünüyle çökmüştür, bir ayı aşkın bir zamandır sorun çözülememiştir. Adana sıcağı herkesin malumudur. Binada güneş alan, almayan tüm odalar saunaya dönmüş durumdadır. Cumhuriyet Başsavcılığı makamı ve imtiyazlı bazı makamlar bu tablonun dışında kalmıştır” dedi. 

"CEHENNEM SARAYINA DÖNÜŞMÜŞ DURUMDA"

Adana Barosu Başkanı Semih Gökayaz ise parçalı adliye binalarından rahatsız olduklarını, birleştirilmiş yeni binanın açılışını heyecanla beklediklerini ancak binaya girdiklerinde hüsranla karşılaştıklarını vurgulayarak, "Adana Adliyesi Sarayı, cehennem sarayına dönmüş durumda. Cehennemi yaşıyoruz. Hiçbir yargı emekçisi, avukat ve vatandaş bu durumu kabullenmek zorunda değil. Sorun bir an önce çözülsün" ifadelerini kullandı.

ÇHD 2. Başkanı Ümit Büyükdağ, binanın cam tavanlı olmasının sera etkisi yarattığını, çalışamaz ve durulamaz kıldığını belirterek, sorunun bir an önce çözülmesi gerektiği çağrısında bulundu.