Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, sanatçı Gülşen’in tutuklanması, hasta tutuklular ve tartışmaları yargı kararlarıyla ilgili soruları yanıtladı. Bozdağ, “Aysel Tuğluk’un durumu 16 Eylül’de değerlendirilecek” dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, NTV canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Şarkıcı Gülşen’in yargılanmasına ilişkin Bozdağ, şunları söyledi:

HSK atamaları yaparken belli ilkeler çerçevesinde yapıyor. İstanbul’da birinci sınıf olmuş hakim ve savcılarımız görev yapıyorlar. Liyakatli hakim ve savcılarımız.

Bir karar veriliyor tutuklama oluyor tutuklanan kişiye bakarak dosyadaki delile bakmadan siyasi taraftarlığa göre bir değerlendirme yapılıyor. Türkiye’de yaklaşık 23 bin hakim ve savcımız var. 8 milyon dosyanın içerisinde Türkiye’nin tartıştığı karar sayısı yıl boyunca acaba kaç? Benim yargıya talimat verme yetkim yok. Sayın Kılıçdaroğlu ‘Gelirsem şunu serbest bırakacağım’ diyor. Bir yandan ‘Yargı bağımsız’ diyor bir yandan kendini hakim yerine koyuyor. Herkes hakimliği savcılığa lütfen soyunmasın. İstinaf temyiz yolu var. Bu süreçleri işletmek doğru olandır.

Tutuklama müessesinin doğru kullanılıp kullanılmadığına dair ise Bozdağ, “Tutuklama tedbiri hukukumuzda olan bir tedbir. Mahkeme bir karar verdiyse o kadar doğru eğri sonuçlarına uymak zorundayız. Önemli olan sistemin işlemesidir. Türkiye’de tıkanan bir sistem yok işleyen bir sistem var” diye konuştu.

AYSEL TUĞLUK'UN DURUMU

Yargı paketi hazırlığına ilişkin de Bozdağ, şunları ifade etti:

Adalet Bakanlığı yargı alanında yeni çalışmalar yapıyor. Üzerinde durduğumuz kapsamlı bir yargı paketi var.

Hasta tutuklu ve hükümlülerle ilgili acaba biz ne yapabiliriz. Şu anda arkadaşlarımız bir çalışma yürütüyor. Henüz öneriler var. Yeni bir düzenleme ihtiyacı olduğunu görüyoruz.

Hasta tutuklu HDP eski milletvekili Aysel Tuğluk’un durumuna yönelik ise Bozdağ, “ Aysel Tuğluk’un durumu 16 Eylül’de değerlendirilecek” diye konuştu.

BAROLARA "BİR DEĞİL YÜZ EYLEM YAPSALAR DA KIYMETİ YOK" DEDİ

Bozdağ, 81 baronun CMK ücret tarifesinin iyileştirilmesi talebi ile aldığı eylem kararıyla ilgili soruya, “Beklentilerin üzerinde bir tarife hazırladık. Avukatların haklarının en üst düzeyde korunması Adalet Bakanı olarak benim birinci vazifem. Avukatlarla ilgili ciddi çalışmalar yapıyoruz. Mevzuata aykırı bir adım atamayız, kimse beklemesin. Bu konuda düzenleme yapacağımızı beyan ettik. Bütün artışları gözeterek tarifeyi hazırlayacağız. Bir tane değil yüz tane eylem yapsalar benim açımdan bir kıymeti yok. Avukatları düşünmek zorundayız onların haklarını koruyacağız” yanıtını verdi.