Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde ilginç bir olay yaşandı. Ereğli Belediyesi'nin kardan kapanan yolları açamadığı için Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kepçe gönderildi iddiası ile açık olan yolda çalışma yapamayan operatörün kepçe ile topladığı karları CHP'li ailelerin evlerinin önüne yığdığı görüldü.

Evrensel'den Nazife Yaşar'ın aktardığı habere göre; Türkiye’nin Sesi Gazetesi imtiyaz sahipleri Seda Nur Şen ve oğlu Kıvanç Ay, CHP’li Ereğli Belediyesinin ayrım yaptığını, kardan kapanan yolları açmadığını iddia eden bir sosyal medya paylaşımında bulundu.

Yayında bir tırın dorsesinden indirilen kepçeyi gösteren Kıvanç Ay, ‘Kepçe, Zonguldak’tan geldi, Özel İdare başkanlığından. Ereğli Belediye Başkanı Süleymanlar Mahallesi yolunu açmıyor, görüyorsunuz, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ile özel ekip gönderildi” diyor.

Kıvanç Ay bunu söylerken görüntülerde, kepçenin indiği yolun kardan temizlenmiş olduğu, hatta araçların kepçenin inmesini beklediği görülüyor. Ama Kıvanç Ay yayına şöyle devam ediyor: “Ereğli Belediyesinin göndermediği kepçeyi Sayın Cumhurbaşkanımız talimatıyla, biz bilgi vererek özel açtırıyoruz, kepçeyle yolları. Bu Ereğli Belediye Başkanı Süleymanlar Mahallesi yolunu açtırmıyor”.  

Kıvanç Ay yayına devam ederken arka planda bir kadının, “Ak Parti Belediye başkanı…” şeklinde sesi duyuluyor, bunun üzerine Kıvanç Ay “ Şu an AK Parti Belediye Başkanı kepçeyi gönderdi mahalleleri açtırıyoruz. Bu Ereğli Belediye Başkanı ne yapıyor?” diyor. Bu arada aynı kadının “ben söyleyeyim …” ve “Ta Zonguldak’tan ekip getirttik” diye sesi duyuluyor.    

Olay bununla da kalmıyor, Kıvanç Ay kepçeye çıkarak, kepçe operatörüne CHP’li kişilerin evlerini gösteriyor ve karla kapatmasını söylüyor. Kıvanç Ay ile operatör arasında geçen konuşma şöyle:

- Senden bir ricam var, karları şu evin önüne atar mısın?

- Tamam

- Şu ikinci evin önüne at, şurası.

- Şöyle boşluğa mı?

- He oraya, önünü kapatalım, onlar CHP’li. Kapat orayı inadına.

Operatöre kepçeye kar doldurtarak CHP’li kişilerin evlerinin önüne yığmasını isteyen Kıvanç Ay şöyle devam ediyor: “Şu evin önünü kapatabilir misin, CHP’li o CHP’li, kapat onu, kapat baba onu boş ver, biz Cumhurbaşkanına bağlıyız, kapat abi orayı, kapat abi orayı, kapat abi, kapat. Tamam, kapat”. Yol kenarına park etmiş bir aracın etrafına başka yerden kepçeyle getirdiği karları yığdırıyor: “Al da önüne doğru dök, karı topla önüne at, senden rica ediyorum, arabaya atmazsın, Allah aşkına at önüne, şuraya üsttekine at, bunlar CHP’li, arabaya dikkat et, kaldır at önüne, al onu, hah kalsın öyle, kalsın öyle”. Operatör talimatı aynen yerine getiriyor ve topladığı karları bu sefer de arabanın önüne yığıyor.  

Kıvanç Ay, bu konuşmalardan fırsat bulduğunda “Kepçe, Zonguldak’tan geldi, Özel İdare Başkanlığından. Ereğli Belediye Başkanı, Süleymanlar Mahallesi yolunu açmıyor, görüyorsunuz, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ile özel ekip gönderildi” anonsunu geçiyor ve Cumhurbaşkanına teşekkür etmeyi ihmal etmiyor.

KEPÇE'Yİ KULLANAN KİŞİ MAHALLE MUHTARIYMIŞ

Karadeniz Belediyesinin olay sonrası yaptığı incelemelerde, kepçe operatörünün Türkiye’nin Sesi Gazetesi sahipleri Kıvanç Ay ve Seda Nur Şen tarafından yönlendirildiği ve Hamzafakıllı Mahallesi Muhtarı İsmail Mitat Altıay olduğu anlaşılıyor. Altıay, belediye yetkililerine, kendisine Özel İdare Şantiye Şefi Kaan Göçer’in dorseli tır gönderdiğini, iş makinasını dorseye yüklediklerini, yol temizliği yaparken canlı yayına başlandığını, buranın Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, Zonguldak Belediye Başkanın talimatı, Ak Parti’nin talimatı ile temizliğinin yapıldığının söylendiğini, iş makinasının Karadeniz Ereğli Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait ve karla mücadele için özel idareye tahsisli olduğunu, şehrin içerisindeki Kadri Yılmaz Lisesi’nin olduğu yere Özel İdare Şefi Kaan Göçer’in direktifi ile gittiğini” beyan ediyor ama beyanları doğrultusunda hazırlanan tutanağı imzalamıyor.  

BELEDİYE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞINI AÇIKLADI

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanlığı görüntülerle ve yayınla ilgili pazartesi günü suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. Karadeniz Ereğli Belediye Başkanlığı Özel Kalem Müdürü Faruk Deniz imzasıyla yapılan açıklamada, görüntüler dakika dakika deşifre edilerek, canlı yayının yapıldığı alanda inceleme yapıldığı belirtiliyor. Yapılan yayın ile CHP’li belediyeyi başarısız göstermek, AKP’li belediyeyi yüceltmek istendiği belirtilen açıklamada, “Hatta aynı sokakta kendilerine komşu olan binanın girişi ile bir aracın çevresine siyasi görüşleri nedeni ile kar yığdırarak farklı siyasi görüşten olanlara yönelik nefret ve ayrımcı bir tutum sergilenmiştir” denildi. Açıklamada, yayında işlenen nefret suçuna işaret edildi:  “Ortaya konan eylemle aleni bir şekilde halkın bir kesimine yönelik nefret oluşturma, halkın bir bölümü bakımından ayrımcılık yapmak ve nihayet halk kin ve düşmanlığa sevk edilmek istenmiştir. Kara bir propaganda ile tehlikeli bir provokasyona girişilmiştir.”

GAZETE SAHİBİ ARAYINCA CUMHURBAŞKANLIĞI YOLU AÇMIŞ!

Türkiye’nin Sesi Gazetesi tarafından yapılan açıklamaya göre ise olay şöyle gerçekleşiyor: “Türkiye’nin Sesi Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Seda Nur ŞEN Cumhurbaşkanlığını arayarak oradaki görevliden Kdz.Ereğli Belediye Ekiplerince okul önü, kendin binasınında bulunduğu 4 daire ve konutlara bağlı yolun açılmadığını mağduriyet yaşadığını beyan etti. Cumhurbaşkanlığında görevli kişininde Zonguldak Belediyesini arayarak mağduriyetin giderilmesi ricasında bulunması üzerine devreye Kdz.Ereğli Orman İşletme Müdürlüğü ekipleriyle beraber Zonguldak Belediyesi girdi. Bunu duyan Kdz.Ereğli belediye Başkanı Halil POSBIYIK ve zabıta ekipleri kendince savunma tutanağı hazırladı.”