Son günlerde AKP karşısında konumlanan ve Z Kuşağı olarak adlandırılan toplumun en genç kesimleri, AKP'li yazar Abdülkadir Selvi tarafından tehdit edildi.

AKP'li yazar Abdülkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında Z Kuşağı'nı tehdit etti.

"ANNE BABALARIYLA UYUŞMUYORLAR"

AKP'li köşe yazarı Abdülkadir Selvi, bugünkü yazısında son günlerde AKP'nin başını ağrıtan Z Kuşağı'nı ele aldı. Z Kuşağı'na bakarken Gezici Araştırma'ın yaptığı incelemeyi baz alan Selvi, "Bunlar anne babalarıyla 86,7 oranında uyuşmuyor" dedi. Selvi'nin bahsettiği bu oran, araştırmada, "Politik olarak tercih yaparken ebeveynlerinin etkisinde olmayanlar"ın oranı. Araştırmaya göre Z Kuşağı'nın yüzde 76'sı Cumhur İttifakı'na oy vermeyeceğini beyan etmişti.

"HAYATI SOSYAL MEDYADAN ÖĞRENİYORLAR"

Yazısında gençlerin sosyal medya kullanımına değinen Selvi, "Bizim kuşak için ekmek kavgası olmazsa olmazımızsa, Z kuşağı için de teknoloji öyle. O nedenle kimine göre adları dijital kuşak. Yüzde 87.2’sinin sosyal medya hesabı var" dedi. Gençlerin zamanının çoğunu sosyal medyada geçirdiğini belirten Selvi, "Yüzde 65’i akıllı telefonu, yüzde 47’si bilgisayarı kullanıyor. Kız arkadaşı terk edince ya da işsiz kalınca bunalıma giren kuşak geride kaldı. Hayatı sosyal medyadan öğrenen bir kuşak" yorumunu yaptı.

DISLIKE ATAN DISLIKELANIR

Selvi'nin köşe yazısının en ilginç bölümü ise Z Kuşağı'nı alttan alta tehdit ettiği Dislike bölümüydü. Selvi "DISLIKE UYARISI" başlığı attığı bu bölümde, "Bu da benden Z kuşağı gençlere gelsin: Gençler, şimdiden uyarayım dislike atan dislike’lanır" ifadelerini kullandı. Hatırlanacağı gibi gençler, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın YouTube yayınına katılarak yayına "Dislike" kampanyası başlatmış ve yayın, rekor düzeyde 'dislike' almıştı.