AB Çevre Bakanları'nın anlaşmaya vardığı yasa değişikliği yeniden Avrupa Parlamentosu'na gönderilecek. Burada da onaylanması halinde değişiklikler AB yasasına dönüşecek. Parlamento daha önce Avrupa Komisyonu'nun önerdiği şekliyle 2035 yılı hedefine destek vermişti.

Bakanların desteklediği temel kararların başında AB'de satılacak yeni araçlarda 2035'ten itibaren karbon emisyonunun sıfırlanması geliyor. Bu kararla AB içinde içten yanmalı motorlu araçların satışının imkansız hale getirilmesi hedefleniyor.

Müzakerelerde Almanya, İtalya, Slovakya ve diğer bazı üyeler aşamalı geçiş için tarihin 2035 yerine 2040'a ertelenmesini talep etmişti. Brüksel'den 2026'da hibrit araçların ya da karbon nötr yakıtların hedefle uyumlu olup olmadığının değerlendirilmesi istendi.

CO2 SALIMI İÇİN DÜŞÜK GELİRLİ KESİME DESTEK

Bakanlar ayrıca ulaşım ve inşaat sektörlerinin kullandığı kirletici yakıtlar için karbondioksit maliyeti uygulanabilmesi için yeni bir AB karbon piyasası kurulmasını destekleme kararı aldı. Ancak bakanlar planın tasarlanandan 1 yıl sonra, yani 2027'de devreye girmesini kabul etti.

Müzakereler sonucunda sözkonusu planın devreye girmesceği 2027'den itibaren 2032'ye kadar düşük gelirli kesimin getirilecek yeni karbondioksit maliyetinden korunması için 59 milyar euro'luk fon oluşturuldu.