Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları devam ederken, ABD de G7 Zirvesi'nde varılan anlaşma doğrultusunda Rusya'ya yönelik yeni yaptırımları uygulamaya koydu. Her yıl dünya çapında çıkarılan altının yüzde 10'unu sağlayan Rusya, artık ABD'ye altın satamayacak. Ancak ABD'nin altın yasağına, Rusya dışında bulunan Rus menşeli altınlar dahil edilmedi.

PUTİN ZORLANACAK

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, "Ek yaptırımlar uygulamak için müttefiklerimizle çalışma taahhüdümüzü bir kez daha teyit ettik. Rusya'nın savunma sanayisini hedef almak, düşük moral, bozuk tedarik zinciri ve lojistik başarısızlıklar Putin'in yeteneklerini azaltacak" dedi.

ABD'nin yaptırım uyguladığı kuruluşlar arasında, Rusya'nın en büyük savunma şirketi olan devlet kontrolündeki Rostec de yer alıyor. Ancak Rostec'in yönetim şemsiyesi altında çeşitli sektörlere dağılmış 800'den fazla kuruluş bulunuyor.

UÇAK ÜRETİCİLERİ DE LİSTEDE

Yaptırım listesinde MiG ve Sukhoi savaş uçaklarının üreticisi Public Joint Stock Company United Aircraft Corporation, Rus stratejik bombardıman ve nakliye uçaklarının üreticisi Tupolev ve Rostec'in doğrudan veya dolaylı olarak yüzde 50 veya daha fazlasına sahip olduğu diğer şirketler de yer aldı.

45 KURULUŞ VE 29 KİŞİ DAHİL

ABD Hazine Bakanlığı ayrıca, Dışişleri Bakanlığı'nın Rus askeri birimleri ve Federal Güvenlik Servisi istihbarat teşkilatı da dahil olmak üzere 45 kuruluş ve 29 kişiye yaptırım uyguladığına dikkat çekerek yaptırım kararlarının birlikte alındığını açıkladı.