22 yaşındaki Robert E Crimo adlı saldırgan, Bağımıszlık Günü kutlamalarında 7 kişiyi öldürdü, en az 24 kişiyi de yaraladı. Polis tarafından annesinin aracıyla yakalanan Crimo'nun saldırının ardından kaçarken tanınmamak için kadın kıyafetleri giydiği açıklandı.

Crimo, kadın kıyafetlerini yüzündeki dövmeleri gizlemek için yapmış. Crimo'nun kılık değiştirmesi olay yerinden kaçan diğer insanlarla uyum sağlamasına yardımcı oldu ve saldırının ardından bölgede yaşayan annesinin evine yürüdü.

KALABALIĞA 70 KEZDEN FAZLA ATEŞ ETMİŞ

Crimo'nun çatıdan kalabalığa 70 kezden fazla ateş ettiği de ifade edildi. Crimo gözaltına alındığı sırada saldırının yapıldığı çatının haricinde araçta da ikinci bir tüfek bulundu. Saldırgan şu anda gözaltında ve tüm ipuçları haftalar önce planladığı saldırıda tek başına hareket ettiğini gösteriyor.

NEDENİ HENÜZ BİLİNMİYOR

abd-12

Crimo'nun söz konusu saldırıyı neden gerçekleştirdiğinin henüz bilinmediğini aktaran yetkililer, soruşturmanın sürdüğünü ve müfettişlerin Crimo'nun sorgusuna devam ettiğini belirtti. Saldırının "ırk, din ya da başka bir güdümlü" olup olmadığına dair hiçbir bilgiye sahip olmadıklarını açıklayan yetkililer, saldırganın internette yaptığı paylaşımlarının da incelendiğini ifade etti.

BAYRAKLAR YARIYA İNDİRİLDİ

ABD Başkanı Joe Biden, Highland Park saldırısının kurbanlarını onurlandırmak için Beyaz Saray ve tüm kamu binalarında bayrakların yarıya indirilmesi emri verdi. Söz konusu kararın 9 Temmuz'a kadar yürürlükte olacağı aktarıldı.

SALDIRGANA AİT İÇERİKLER KALDIRILIYOR

Saldırının ardından Crimo'nun sosyal medya platformlarında yaptığı paylaşımlarda kaldırılmaya başlandı. YouTube ve Spotify, saldırgan ile bağlantılı olan içerikleri kaldırdıklarını duyurdu. Diğer sosyal medya platformları ise henüz konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.