Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) 6 Ocak'ta gerçekleşen Kongre baskını olaylarına ilişkin yazılı açıklama yayınlayan Temsilciler Meclisi Komitesi, ABD eski Başkanı Donald Trump yönetiminde görevli 4 kişinin ifadeye çağrıldığını duyurdu.

Buna göre, Beyaz Saray eski Özel Kalem Müdürü Mark Meadows, iletişimden sorumlu eski Özel Kalem Müdür Yardımcısı Daniel Scavino, Savunma Bakanlığı eski yetkilisi Kashyap Patel ve Trump’ın eski danışmanı Stephen Bannon’dan Kongre Baskını ve darbe girişimi iddiaları ile ilgili ifade vermesi bekleniyor.

"SEÇİM SONUÇLARININ DEĞİŞTİRİLMESİ" DE GÜNDEMDE

Temsilciler Meclisi Komitesi'nin açıklamasında, dört kişinin 6 Ocak ve öncesindeki günlerde Kongre Baskını ve seçim sonuçlarının değiştirilmesi konularında eski Başkan Trump ile iletişim içinde olduklarına dair iddialara da yer verildi.

NE OLMUŞTU?

6 Ocak 2021'de ABD eski Başkanı Donald Trump'ın destekçileri, 2020 Amerika Birleşik Devletleri başkanlık seçimlerinin sonuçlarını protesto etmek, Trump'ın Başkan Yardımcısı Mike Pence ve Kongre'nin başkan seçilen Joe Biden'ın zaferini reddetme talebini desteklemek için Washington, DC'de toplanmıştı.

Kongre oturum halindeyken protestocular Amerikan Kongre Binası'na girmek için güvenliği aşmış ve binaya baskın düzenlemişti. ABD Kongre kompleksindeki birkaç binanın tahliye edilmesine neden olan olaylar esnasında, Kongre binasına girmeye çalışan silahlı bir kişi, polis tarafından vurulmuştu.