ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci, okula gidecek tüm çocuklar için Covid-19 aşılarının zorunlu olması gerektiğini dile getirdi. Bunun "iyi bir fikir" olduğunu söyleyen Fauci, "Okullarda ve daha birçok yerde, yıllardır çocuk felci, kızamık, kabakulak, kızamıkçık, hepatit aşıları yapıyoruz. Yani bu, çocukların okula gelmesi için aşı yapılmasını gerektiren yeni bir durum olmayacak" diye konuştu.

"ZORUNLU AŞI YENİ BİR ŞEY DEĞİL"

CNN'den Jake Tapper'a konuşan Dr. Anthony Fauci, bu fikre karşı çıkan çok sayıda insan olacağını, ancak özellikle Pfizer/BionTech corona virüs aşısının artık tam FDA onayına sahip olduğu göz önüne alındığında, karara tepki gösteren kişi sayısının azalacağını söyledi. Okullarda çocuklara aşı zorunluluğu getirme fikrinin yeni bir şey olmadığını da hatırlatan Dr. Fauci, "Okullarda ve birçok yerde, özellikle de devlet okullarında, yıllardır çocuk felci, kızamık, kabakulak, kızamıkçık, hepatit aşılarının uygulanmasını zorunlu tutuyoruz. Yani bu, çocukların okula gelmesi için aşı yapılmasını gerektiren yeni bir durum olmayacak" dedi.

KÜÇÜK ÇOCUKLAR İÇİN AŞI ÇALIŞMASI

Bu arada, Bağışıklama Uygulamaları Danışma Komitesi (ACIP), tam onaylı Pfizer/BioNtech aşısının güvenlik ve etkinlik verilerini gözden geçirmek için gelecek Pazartesi  günü toplanacak. Pfizer'in yönetim kurulunda yer alan eski FDA yöneticisi olan Dr. Scott Gottlieb ise çocuklar için uyarlanmış bir Covid-19 aşısının 5-11 yaşındakiler için "Eylül ayının bir noktasında" onaylanması için çalıştıklarını duyurdu.