ABD'de suç oranının en yüksek olduğu kent Chicago'da 4 Temmuz Bağımısızlık Günü kutlamalarına silahlı saldırı düzenlendi. Silah sesleri, kutlamalar yerel saatle 10.00'da başladıktan hemen sonra duyuldu. Saldırı, havai fişeklerin patlaması anında yapıldığı için pek çok kişi silah seslerini hava fişek patlaması sandı. Bu sırada keskin nişancı tarafından en az 20 kere ateş edildi.

Chicago polisi, kutlamaların en yoğun olduğu zamanda yapılan silahlı saldırıda 6 kişinin hayatını kaybettiği, 24 kişinin de yaralandığı açıkladı. Emniyet yetkilileri, saldırı bölgesinde bir ateşli silah bulunduğunu belirtti ve "silahlı ve tehlikeli" olarak niteledikleri 18-20 yaşlarında, uzun siyah saçlı ve küçük yapılı bir erkeği aradıklarını duyurdu. Saldırgan ve saldırgana ne olduğuyla ilgili henüz açıklama yapılmadı.

ABD Başkanı Joe Biden da 4 Temmuz Bağımsızlık Günü kutlamalarında düzenlenen silahlı saldırıdan dolayı şok olduğunu ve konuyu yakından takip edeceğini belirterek, saldırganın yakalanması için federal güvenlik güçlerine talimat verdiğini açıkladı.