ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi verileri temel alınarak Kaiser Family Foundation tarafından yapılan araştırmaya göre, Covid-19 vakalarında hastaneye başvuru ve ölümlerin ise yüzde 95'i aşı yaptırmayan kişilerde görülüyor. Yeni vakaların yüzde 90'ından fazlası da aşı yaptırmamış kişiler.

AŞILILARIN YAKANMA ORANI YÜZDE 1'İN ALTINDA

Araştırmada, Covid-19 aşısı yaptıranların  virüse yakalanma oranınınn yüzde 1'in altında olduğu ifade edildi. Buna göre, aşı yaptıran 163 milyondan fazla kişiden yaklaşık 6 bin 600 kişi virüse yakalandı. Hindistan'da görülen Delta varyantının ABD'de de görülmeye başlamasıyla ülkedeki vaka ve ölümlerde yeniden artış görüldü.

"AŞI YAPTIRMAYANLARI İKNA ETMELİYİZ"

ABD Ulusal Alerji ve Enfeksiyon Hastalıkları Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci, "Aşı olmayanları salgını onların yaydığı konusunda ikna etmeliyiz. Bu insanların fikirlerini değiştirmeliyiz" açıklaması yaptı. ABD'de aşı olabilecek durumda olmasına rağmen henüz aşı yaptırmayan 100 milyon kişi olduğunu ifade eden Fauci, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu insanların fikirlerini değiştirmeliyiz. Fakat işler daha da kötüye gidecek. Onlar için daha kolay hale getirmeli, onları ikna etmeliyiz. Bir şeyler yapmaları gerektiğini çünkü salgını onların yaydığını göstermeliyiz."