Biden'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan ile Avrupa Birliği Komisyonu Kabine Şefi Seibert'in yaptığı görüşmede Türkiye ortak kaygı konusu olarak nitelendirildi.

ABD Başkanı Joe Biden'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ile Avrupa Birliği Komisyonu Kabine Şefi Bjoern Seibert bir araya geldi. İkili yaptıkları görüşme ardından Türkiye'nin ortak kaygı konusu olduğunu belirtti. Görüşmeden sonra Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsünün yaptığı açıklamada "İkili, aralarında Çin ve Türkiye de bulunan ortak kaygı konuları üzerinde beraber çalışma konusunda anlaştı" denildi. Görüşmede, AB-ABD ilişkilerinin tekrar güçlendirilmesi de ön plana çıktı.

AP TÜRKİYE RAPORTÖRÜ: "UMUTLUYUZ"

T24'e konuşan Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Naho Sanchez Amor ise Donald Trump'un başkanlığı sürecinde ABD ile kimi zorluklar yaşandığına işaret etti. Amor, "Son zamanlarda Başkan Trump sebebiyle ABD ile bazı zorluklar yaşadığımızı biliyorsunuz. Yeni iktidarın masaya getirebileceklerinden çok umutluyuz. Son dönemlerde terk ettikleri çoğu uluslararası duruş konusunda ABD ile iş birliği yapmak istiyoruz. Bu nedenle sadece Türkiye değil; belki Çin, hatta Rusya konusunda ABD ile iş birliği yapabiliriz. Bu yeni iktidarla gelen genel bir duruş" ifadelerini kullandı.