Beyaz Saray, ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin amaçlarından olan kanser ölümlerini önemli öçüde azaltma planlarını açıkladı. Önlemlerden ilki, ülkede her yıl 480 bin can alan sigara sektörüne karşı alınacak.

BBC'nin haberine göre, ABD Gıda ve İlaç Dairesi'nin planları doğrultusunda sigaralarda maksimum bir nikotin oranı belirlinecek ve diğer bazı tütün ürünlerine de "son verilecek". Ancak önlemlere, tütün endüstrisinin karşı çıkması bekleniyor.

"NİKOTİNİN DÜŞMESİ BIRAKMAYA DA YARDIMCI OLUR"

ABD Gıda ve İlaç Dairesi Üyesi Dr Robert M Califf, "Sigara ya da diğer yanıcı tütün ürünlerini çok az bağımlılık yapan ya da hiç bağımlılık yapmayan hale getirmek, yaşamların kurtulmasına yardımcı olur" dedi.

Dr Calif ayrıca sigaralardaki nikotin oranını düşürmenin, gençlerin sigara bağımlı olması ihtimalini azaltacağını ve mevcut tiryakilerin de sigarayı bırakmasına yardımcı olacağını vurguladı.

SÜREÇ EN AZ 1 YIL

ABD'de 2020 yılında 30,8 milyon yetişkin sigara içiyordu. ABD Sağlık Bakanlığı, yetişkin tiryakilerin yüzde 87'sinin 18 yaşına bastıklarında sigara içmeye başladığını söylüyor.

Ancak uzmanlar, sigaraları denetleyen Gıda ve İlaç Dairesi'nin kuralları belirlemesinin en az 1 yıl alacağını söylüyor ve The Washington Post'a göre tütün endüstrisinin karşı çıkması da süreci geciktirebilir.