ABD Başkanı Donald Trump’ın başkanlık seçimlerinde hile yapıldığını iddia ederek bugün düzenlemiş olduğu "Çalmayı Durdur" mitingi için destekçileriyle başkent Washington’da bir araya geldi. Mitingte kürsüye çıkan Trump, "Asla teslim olmayacağım" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump Biden'in kazandığı seçimlerin sonuçlarını reddetmeye devam ediyor. ABD başkenti Washington'da bir miting düzenleyen Trump, burada destekçilerine seslenerek, asla teslim olmayacağını ifade etti. Trump Başkan Yardımcısı Mike Pence'e de seslenerek Joe Biden'ın zaferini Kongre'de onaylamaması konusunda çağrıda bulundu. Öte yandan ABD'de 3 Kasım 2020'deki başkanlık seçim sonuçlarına göre belirlenen delege oylarının sayılıp, sonuçların resmen tescil edileceği Kongre oturumu, siyasi tartışmaların gölgesinde başladı. Trump, oturuma başkanlık eden Başkan Yardımcısı Mike Pence'in "delege oylarını kabul etmeyip, Cumhuriyetçiler lehine yeniden tescil edilmesi" için geri göndermesi gerektiğini söyledi. Pence ise yaptığı açıklamada, "tek taraflı" davranmak gibi bir yetkisinin bulunmadığını söyledi.

ARİZONA EYALET OYLARINA CUMHURİYETÇİLERDEN İTİRAZ

Oturumun başlamasından birkaç dakika sonra seçimin kritik eyaletlerinden Arizona'nın delege oylarına Cumhuriyetçiler itiraz etti. Senato ve Temsilciler Meclisinden birden fazla ismin imza attığı itiraz dilekçesinin oturum başkanlığına ulaşmasının ardından oturuma 2 saat sürecek tartışma bölümü için ara verildi. Tartışma bölümünün ardından söz konusu itirazın kabul mü ret mi edileceğine ilişkin oylama yapılması ve ardından Kongrenin yeniden ortak oturuma dönerek delege oylarının sayımına devam etmesi bekleniyor.