Rusya’nın başkanlık seçimlerine müdahale ettiği iddialarına ilişkin Rusya Devlet Başkanı Putin’e sert tepki gösteren ABD Başkanı Biden, “Putin’in katil olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya'nın ABD’deki başkanlık seçimlerine müdahale ettiği iddialarına karşı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e sert tepki gösterdi. Biden, Amerikan istihbaratının seçimlere yönelik söz konusu müdahaleyi yönetmekle suçladığı Putin'e “katil” dedi.

"BİR BEDEL ÖDEYECEK"

ABC News'e konuşan Biden, Ocak sonunda yaptıkları telefon görüşmesinde Putin’i olası bir yanıt konusunda uyardığını söyleyerek, telefon konuşmasını şöyle anlattı: "Uzun bir konuşma yaptık. Onu kısmen iyi tanıyorum. Ve konuşma, benim 'Ben seni tanıyorum, sen de beni tanıyorsun. Eğer bunun gerçekleştiğini kesinleştirirsem, o zaman hazır ol' dememle başladı." Biden, “Putin, seçimlere karıştığı için bedelini ödeyecek. Bence, Rusya’nın lideri Putin bir katil” diye konuştu. Açıklamanın ardından Rus rublesi dolar karşısında yüzde 1'i aşan kayıp yaşadı.