Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığına bağlı Psikolojik Danışmanlık ve Destek Eğitimleri Şube Müdürlüğü ile Ankara İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı iş birliğiyle başlatılan aile eğitim seminerleri devam ediyor.

oplum sağlığını önceleyen projeleri hayata geçiren Ankara Büyükşehir Belediyesi, psikolojik danışmanlık hizmetlerine de hız kesmeden devam ediyor.

Beden ve ruh sağlığı üzerinde vatandaşları bilgilendirmek amacıyla başlatılan “Aile Eğitim Seminerleri” birçok konu ve içerikle alanında uzman kişilerin anlatısıyla gerçekleşiyor. Son olarak “Gençlerde Teknoloji Bağımlılığının Önlenmesi” konulu seminer Uzman Psikolog Sevim Balcı’nın sunumuyla gerçekleşti.

EĞİTİMLER DEVAM EDECEK

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Psikolojik Danışmanlık ve Destek Eğitimleri Şube Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Gençlik, Çocuk ve Aile Danışmanlık Merkezi” bir yandan vatandaşlara yönelik ücretsiz psikolojik danışmanlık hizmeti sağlarken bir yandan da aile eğitim seminerlerine devam ediyor.

Son olarak Gençlerde Teknoloji Bağımlılığının Önlenmesi” konulu seminerde sunum yapan Uzman Psikolog Sevim Balcı, konuyla ilgili şu bilgileri verdi:

Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı ve Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle teknoloji bağımlılığıyla mücadele konusunda bir eğitim gerçekleştiriyoruz. Günümüzde tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de teknoloji bağımlılığı konusunda oldukça etkin bir mücadele söz konusu. Artık hemen hemen herkesin elinde bir tablet, telefon gibi teknolojik aletler olduğu için çocuklarda da özellikle teknoloji bağımlılığına sık rastlanıyor. Buna yönelik teknoloji bağımlılığı nedir bu konuda ne yapabiliriz üzerine seminer veriyoruz.

Sosyolog ve Aile Danışmanı Muradiye Mercimek ise eğitimlerin devam edeceğini belirterek, “Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığına bağlı Psikolojik Danışmanlık ve Destek Eğitimleri Şube Müdürlüğü ile Ankara İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı iş birliğiyle başlattığımız aile eğitim seminerlerimiz devam ediyor”