Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), okullarda afetlerin öncesi, sırası ve sonrasında yapılması gerekenleri anlatmak amacıyla, “Afet Farkındalık ve Temel İlk Yardım Eğitimi” veriyor.

ABB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı ile AFAD, Başkent’in merkez ve çevre ilçelerindeki okullarda “Afet Farkındalık ve Temel İlk Yardım Eğitimi” düzenliyor. Eğitimde; öğrenciler ile öğretmenlere afetlerin öncesi, sırası ve sonrasında ne yapılması gerektiği anlatılıyor. Eğitimlerle toplamda 11 bin 600 öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.

DEPREM TATBİKATI YAPILDI

ABB’nin okullarda devam ettirdiği eğitimlerin bu haftaki adresi, Beypazarı Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi oldu. Eğitimlerde; afetlerden önce alınması gereken tedbirler, afet anında ve afet sonrası yapılması gerekenler ayrıntılı olarak anlatıldı. Eğitimlerde “Deprem Anı Çök Kapan ve Tutun” tatbikatı da yaptıran AFAD görevlileri, öğrencilerin merak ettiği soruları yanıtladı.

Biyoloji öğretmeni Öznur Aydınat eğitime ilişkin, “Aldığımız eğitim hem bizim hem de öğrencilerimiz için çok faydalı oldu. Normalde depremi sanki hayatımızda hiç yokmuş gibi yaşıyoruz. Halbuki deprem bölgesinde yaşıyoruz ülke olarak… O yüzden sadece deprem ve seli, felaketi olduğunda hatırlamak yerine, her an başımıza gelebilecekmiş gibi farkındalık oluşturulması adına çok güzel oldu. Çok teşekkür ederiz” diye konuştu.

Toplum çapında farkındalık oluşturarak yurttaşları afetlere hazır hale getirmek istediklerini belirten Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Mutlu Gürler ise şunları söyledi:

“‘Afet Farkındalık Yılı’nda başlattığımız eğitim çalışmalarını bu kez Milli Eğitim İl Müdürlüğü’yle yaptığımız protokol kapsamında, Ankara'nın dört bir yanında, taşrada ve merkez okullarda gerçekleştiriyoruz. Geleceğimiz olan çocuklarımızın eğitimini birinci sıraya aldık. Bu konuda yaygın bir eğitim kampanyası yürütüyoruz. İstedik ki geleceğimiz olan bütün çocuklarımız afetler konusunda temel bilgilerle ve temel duyarlılıkla büyüsünler. Özellikle geçtiğimiz yıl başlattığımız ve farklı sosyal gruplara, farklı paydaşlara verdiğimiz afet farkındalık eğitimlerini Ankara'nın saygın üniversitelerinin eğitim fakültelerinin desteğini alarak geliştirdik. Buna katkı yapmanın bizim gibi bütün yerel yönetimlerin görevi olduğunu düşünüyoruz.”