Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Etimesgut, Gölbaşı ve Beypazarı ilçelerine toplam 23 bin 44 metrekare alan üzerine, 10 milyon 488 bin TL maliyetle spor temalı park alanı kuracak. ABB Başkanı Mansur Yavaş, projeyi sosyal medya hesaplarından “Etimesgut, Gölbaşı ve Beypazarı'nda 23 bin 44 metrekare alana spor temalı parklar yapıyoruz. Koşu ve yürüyüş yolları, spor sahaları ve birçok sportif aktivitenin yapılacağı alanların bulunacağı 3 parkı 23 Nisan 2023’e kadar Ankara'mıza kazandırıyoruz” paylaşımıyla duyurdu. 

ABB, kazandırdığı yeşil alanlarla kentin çehresini değiştirirken yeni yeşil alan ve park yapım çalışmalarına da devam ediyor. Bu çerçevede ABB Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, Etimesgut Bağlıca, Gölbaşı Karşıyaka ve Beypazarı Ayvaşık mahallelerinde toplam 23 bin 44 metrekare alana kurulacak üç spor temalı park için çalışmalara başladı.  

23 NİSAN 2023’E KADAR TAMAMLANMASI PLANLANIYOR 

Koşu ve yürüyüş yolları, spor sahaları ve birçok sportif aktivitenin yapılacağı alanların bulunacağı üç parkın, 23 Nisan 2023’e kadar başkente kazandırılması planlanıyor. Etimesgut, Gölbaşı ve Beypazarı ilçelerine yapılacak spor temalı parkların maliyeti ise 10 milyon 488 bin TL olarak belirlendi. Etimesgut’a 6 bin 570 metrekare, Gölbaşı’na 13 bin 854 metrekare ve Beypazarı’na ise 2 bin 620 metrekare alan üzerine kurulacak üç açık spor alanı ve parklarda koşu ve yürüyüş yolları, açık spor sahaları, fitness, çocuk oyun, dinlenme ve oturma alanları yer alacak.

BAŞKAN YAVAŞ DUYURDU

Başkan Yavaş da üç ilçede başlatılan park projesini sosyal medya hesaplarından bugün yaptığı paylaşımla duyurdu. Yavaş’ın paylaşımı, şöyle: 

“Etimesgut, Gölbaşı ve Beypazarı'nda 23 bin 44 metrekare alana spor temalı parklar yapıyoruz. Koşu ve yürüyüş yolları, spor sahaları ve birçok sportif aktivitenin yapılacağı alanların bulunacağı 3 parkı 23 Nisan 2023’e kadar Ankaramıza kazandırıyoruz.”