Ankara Büyükşehir Belediyesi, 100 adet simit camekânı noter huzurunda yapılacak çekilişle ekonomik destek olması amacıyla engelli vatandaşlara dağıtacak. Engelli vatandaşların noter çekilişine katılmak için 2 Aralık 2022 tarihine kadar Gençlik Parkı Zabıta Karakolu’na başvurması gerekiyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), engelli vatandaşları hem sosyal hayata kazandırmayı hem de ekonomik yönden desteklemek için çeşitli çalışmalar yürütüyor. ABB bu kapsamda 100 engelli vatandaşa kura çekilişi ile simit camekânı dağıtacak. 

BAŞVURULAR BAŞLADI

Şartları uygun bulunan engelli vatandaşlara 100 simit satış yeri ve simit camekânı tahsis edecek olan Ankara Zabıtası, başvuru sürecinin başladığını duyurdu. Engelli vatandaşlar, istenilen belgelerle birlikte 2 Aralık 2022 tarihine kadar Gençlik Parkı içinde yer alan Zabıta Karakolu’na giderek 09.00-16.00 saatleri arasında başvurabilecek.

KURA ÇEKİLİŞİ NOTER HUZURUNDA VE CANLI YAYINDA YAPILACAK

En az yüzde 40 engelli heyet raporuna sahip vatandaşlrın katılabileceği kura çekilişi için ayrıntılı bilgiye, https://www.ankara.bel.tr/ adresinden ulaşılabilecek.

Başvuru şartları uygun bulunan engelli vatandaşlara tahsis edilecek camekânlar, noter huzurunda yapılacak olan kura çekilişiyle belirlenecek.

ABB TV ve Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanacak kura çekilişinin ardından teslim edilecek simit camekânları sadece engelli vatandaşın kendisi veya engel durumuna göre birinci derece yakını tarafından işletilebilecek.