Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Başkent’te kadınları besiciliğe teşvik etmek ve ekonomik olarak güçlenmelerini sağlamak amacıyla 17 ilçede, hayvan yemi olarak kullanılan mısır silajı dağıtımına başladı. ABB Başkanı Mansur Yavaş, “Kalkınma kırsalda başlar diyor, 2023 yılının ilk tarımsal desteğini kadın üreticilerimize, afetzedelere ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza sunuyoruz. Yaklaşık 380 ton mısır silajını, 17 ilçede 76 üreticimize yüzde 100 hibeyle dağıtıyoruz” dedi. 

ABB, kırsal kalkınmayı desteklemek ve yerli üretime katkı sağlamak amacıyla ‘kadın dostu başkent’ olma yolunda çalışmalarını sürdürüyor. Bu çerçevede Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, kadın hayvan yetiştiricilerini girişimciliğe teşvik etmek, üretimden kopmamalarını sağlamak ve onlara ekonomik yönden destek olmak için 17 ilçede, hayvan yemi olarak kullanılan mısır silajının dağıtımına başladı. 2023 yılının ilk tarımsal desteği özelliğini taşıyan yaklaşık 380 ton mısır silajı, yüzde 100 hibe şeklinde 76 kadın üreticiye, afetzedeye ve ihtiyaç sahibine dağıtılacak.

“KALKINMA KIRSALDA BAŞLAR”

Kadın hayvan yetiştiricilerine mısır silajı dağıtımlarının başladığını sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla duyuran ABB Başkanı Mansur Yavaş, şunları kaydetti:

“Kalkınma kırsalda başlar diyor, 2023 yılının ilk tarımsal desteğini kadın üreticilerimize, afetzedelere ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza sunuyoruz. Yaklaşık 380 ton mısır silajını, 17 ilçede 76 üreticimize yüzde 100 hibeyle dağıtıyoruz.”

DESTEKTEN 76 KADIN ÜRETİCİ FAYDALANIYOR

ABB’nin Gölbaşı Karaoğlan’da bulunan yaklaşık 200 dönüm alanda ürettiği 380 ton mısır silajı, yüzde 100 hibe ile toplam 66 kadın hayvan üreticisine, 2 afetzedeye ve 8 ihtiyaç sahibine dağıtımı yapılacak. Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri, kent genelinde 1-20 adet arası büyükbaş hayvanı ya da 1-50 adet arası küçükbaş hayvanı olan kadın yetiştiricisine, kişi başı 10 balya mısır silajı desteğinde bulunacak.

BAŞKENTLİ KADIN ÜRETİCİLERDEN ABB’YE TEŞEKKÜR

2023 yılının ilk tarımsal desteğini alan, Gölbaşı ve Bala’da hayvan yetiştiriciliği yapan kadın üreticiler, hayvan yemi desteği sayesinde ekonomik yönden büyük ölçüde rahatladıklarını belirterek Büyükşehir Belediyesi’ne şu sözlerle teşekkür etti:

Akkız Arı: 50 koyunum, 6 ineğim var. Büyükşehir Belediyesi'nin mısır silajı desteğinden yararlandık, çok memnunuz. Dışarıdan bu hayvan yemini alamıyoruz, gücümüz yetmiyor. Bu destekler ekonomimize çok yarar sağlıyor. Başkanımızdan Allah razı olsun.

Bakiye Şahin: Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne mısır silajı başvurusunda bulunduk. Başvurumuz onaylandı. 34 tane küçükbaş, bir tane de büyükbaş inek sahibiyim. Eğer bu yem desteğini alamasaydım hayvanları satacaktım. Belediyemize ve Belediye Başkanı’mıza çok teşekkür ediyorum.

Buse Karagöz: 2021 yılından bu yana Gölbaşı’nda hayvancılıkla uğraşıyoruz. Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne mısır silajı desteği için başvurdum, başvurumun onaylanması sonrası bugün ekipler gelip mısır silajını bıraktılar. Toplamda 10 adet 500 kiloluk olmak üzere 5 tonluk mısır silajından faydalandım. Her şey için teşekkür ediyorum.

Hacer Yeşiltaş: ‘Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne mısır silajı desteği için çok teşekkür ediyorum, Allah razı olsun.