Cezaevlerinde acil tahliye edilmesi gereken ağır hasta tutuklular listesinde yer alan 83 yaşındaki Mehmet Emin Özkan, tutuklu bulunduğu Diyarbakır D Tipi Cezaevi’nde fenalaşması üzerine 2 Eylül’de Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. 3 gün boyunca yoğum bakım ünitesinde tedavi altında tutulan Özkan’ın, normal servise alındığı belirtildi. 3 gün boyunca hangi şikayetle hastaneye kaldırıldığına dair bilgi verilmeyen ailesinin, Özkan ile görüşmesine de izin verilmedi. 

Bugün doktorlarla görüşebilen aile, Özkan’ın kalp rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırıldığını öğrendi. Özkan’ın, özellikle kalp ritminde dengesizlik ve yüksek düzeyde kan eksikliği nedeniyle yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındığı belirtildi. Normal servise alınan Özkan’ın, bugün tekrar cezaevine götürüleceği öğrenildi. Özkan ailesinin hastanedeki bekleyişi de sürüyor. 

KALP RİTMİ 40’A DÜŞTÜ

Aileden edinilen bilgilere göre, Mehmet Emin Özkan’ın normal şartlarda 60 ile 100 arasında olması gereken kalp ritminin 40’a kadar düştüğü düştü. Aile, bir doktorun, “Bir genç insanın bile bu ritimle yaşaması çok zor” dediğini aktardı. Aile, doktorların Özkan’ın kalbine pil takacaklarını ancak daha sonra karar değiştirdiğini, bunun yanı sıra Özkan’ın yüksek düzeyde kan eksikliği yaşadığını söyledi.

img

Tüm girişimlere rağmen görüşme sağlanamayan aile, tahlil sonuçlarının ardından Özkan’ın tekrar cezaevine götürüleceğini belirtti. 

5 KEZ KALP KRİZİ GEÇİRDİ

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde 1993 yılında Tuğgeneral Bahtiyar Aydın’ın ölümüyle ilişkilendirilen Özkan, verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası nedeniyle 27 yıldır cezaevinde tutuluyor. Tansiyon, zehirli guatr, kemik erimesi, duyma-görme eksikliği ve hafıza kaybı gibi sağlık sorunları olan Özkan, tutuklu bulunduğu süre boyunca 5 kez kalp krizi geçirdi. Özkan, hastanenin verdiği “cezaevinde kalamaz” raporlarına rağmen Adli Tıp Kurumu’nun (ATK) “cezaevinde kalabilir” raporu nedeniyle tahliye edilmiyor. (Mezopotamya Ajansı)