Bakan Pakdemirli, "Koyun ve keçi yetiştiricilerimize 187 milyon lira desteğin ödemelerine cuma günü başlayacağız. Çiftçimizi doyuracak bir fiyat politikası oluşturulacak" açıklamasında bulundu.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, katıldığı Anadolu Ajansı özel yayınında, küçükbaş hayvancılıkta ‘bir ilk’ olarak Cuma gününden itibaren 81 ilde koyun ve keçi yetiştiricilerine toplam 187 milyon lira ödeme yapılacağını duyurdu.

"ÇİFTÇİYİ DOYURACAK BİR FİYAT POLİTİKASI OLUŞTURULACAK"

Arz dengesine göre 50 kadar ürünü takip ettiklerini belirten Pakdemirli, ithalat ve ihracatta gerekli önlemlerin alınabileceğini söyledi. Hububat alım fiyatına da değinen Pakdemirli, “Mayıs'ın ilk haftasında Cumhurbaşkanımız açıklayacak. Çiftçimizi doyuracak bir fiyat politikası oluşturulacak” ifadelerini kullandı.

"NUMUNE ALINAN ATIK SUDA VİRÜSE RASTLANMADI"

Ankara’dan alınan atık su numunelerinde Covid-19 virüsüne rastlanmadığını belirten Bakan Pakdemirli, İstanbul’dan da numune toplandığını ve ona göre tedbir alınacağını bildirdi. Pakdemirli, yaş çay alım fiyatıyla ilgili çalışmaların hızla devam ettiğini ve çay üreticisi memnun edecek formül üzerinde çalıştıklarını söyledi. Pakdemirli ayrıca gıda sektörünün Ramazan’daki talep artışı için hazırlıklarını yaptığını ifade etti.