Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat’ta yaşanan depremin ardından üçüncü günde enkaz başlarındaki umutlu bekleyiş sürüyor. Enkaz başında üç gündür bekleyen Malatyalı yurttaş, “Buradayız, bırakıp gidilecek bir durum değil ki. İstesen de gidemezsin. Gitsen de rahat edemezsin zaten. Evlere de girilmez yani. Bitti” dedi.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremin ardından arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Malatya’nın Battalgazi ilçesindeki Ergün Apartmanı enkazı önünde yurttaşlar üç gündür ailelerine ulaşılması için bekliyor. Enkaz başında arama kurtarma çalışmalarının sonuç vermesi için bekleyen yurttaş, şöyle konuştu:

“Tamamını bilemiyorum ama burada abimler oturuyordu. Yani toplamda yine bir 60-70 kişi vardır. Sonuçta akşam saatleri olduğu için herkes içindeydi. Benim 5 yeğenim, yengem, abim vardı. İki çocuğuyla abim kurtuldu. Üç tane yeğenim ve yengem enkaz altında. İlk günü çalışmalar biraz yavaştı. Yani herhangi bir şey yapamadılar. İkinci günü biraz hızlandırdılar işi. Hani ilk günü çalışılmadı diyebiliriz. Biz hiç ayrılmadık burada, sürekli buradaydık. Bugün üçüncü gün buradayım. Abimi hastaneye bıraktım tekrar geldim. Abim hastanede, durumu da iyi şükür. Buradayız, bırakıp gidilecek bir durum değil ki. İstesen de gidemezsin. Gitsen de rahat edemezsin zaten. Evlere de girilmez yani. Bitti. Millet bundan sonra ya müstakil ev ya çadır bunlarla yaşayacak. Mümkün değil kimse girmez yani. Bu korkuyu atamazlar. Her yer yıkıldı. İlerilere git, el değmeyen yerler de vardır şu anda Malatya’nın içinde. O şekilde bir yıkım var.”

Dört kızı ve dört torunu enkaz altında olan yurttaş ise, şunları söyledi:

“Üç gündür buradayız. Hiçbir yere gitmedik. Zaten bizim evler de yarılmış.”