İskenderun Limanı, 10 ilde yıkıma ve can kaybına neden olan Kahramanmaraş merkezli 7,7’lik ilk depremde hasar aldı. Elbistan merkezli 7,6 büyüklüğündeki ikinci depremin ardından ise limandaki konteynerlerde yangın çıktı.

İskenderun Limanı'nda devrilen konteynerlerde çıkan yangına dün TCSG Yaşam gemisi ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait uçakla müdahale edildi. Milli Savunma Bakanlığı, "İskenderun Limanı'nda konteynerlerin devrilmesiyle çıkan yangının kontrol altına alındığını" açıkladı. Ancak yangın bir süre sonra tekrar başladı.

LİMANDA GEMİ ELLEÇLEME HİZMETLERİ VERİLEMİYOR

Bugün Denizcilik Genel Müdürlüğü sosyal medya hesabından, İskenderun Limanı'ndaki yangının denizden, karadan ve havadan müdahaleyle kontrol altına alındığını bildirdi. Açıklama şöyle:

“İskenderun Limanı'ndaki yangın; denizden, karadan ve havadan müdahale ile kontrol altına alınmıştır. Bu limanda gemi elleçleme hizmetleri verilememekte olup bekleyen gemiler diğer tesislere yönelmelidir. Körfezdeki diğer liman tesislerinde operasyonlar için engel bulunmamaktadır.”

"LİMAN YANGININ KONTROL ALTINA ALINMASINDA GÖREV ALAN HERKESE MİNNETTARIZ"

Denizcilik Genel Müdürlüğü sosyal medya hesabından son olarak yaptığı paylaşımda teşekkür mesajı yayınladı. Denizcilik Genel Müdürlüğü'nün yangına dair son durum ve teşekkür mesajı şöyle:

"Su ikmaline gerek olmadan denizden aldıkları suyu kullanarak yangına müdahale eden Altuğ ve BOTAŞ römorkörleri ile Kutsi İlhan destek gemisi ve TCSG 704 gemisi liman yangınının kontrol altına alınmasında büyük çaba gösterdi, görev alan herkese minnettarız."  

“YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI, TAMAMEN SÖNDÜRÜLMESİ İÇİN TÜM EKİPLERİMİZ YOĞUN ŞEKİLDE ÇALIŞIYOR”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da 3 gündür süren yangınla ilgili olarak, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. İmamoğlu, “Hatay İskenderun Limanı’ndaki yangın kontrol altına alındı, tamamen söndürülmesi için tüm ekiplerimiz yoğun şekilde çalışıyor” dedi. 

Öte yandan, Hatay Limanı'ndaki yangın sonrası soğutma çalışmalarına İBB İtfaiye ekipleri ve Boru Hatları ile BOTAŞ İtfaiye ekipleri dahil pek çok ilin itfaiye ekiplerinin müdahalesi bürüyor.