MA'dan Adnan Bilen ve Yüsra Batıhan'ın haberine göre; Pazarcık ve Elbistan merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler bölgede birçok yıkıma ve can kaybına neden oldu. Elbistan’a bağlı İçmeler Mahallesi’nde ise depremin etkisiyle yollar yarıldı, mahallede bulunan oteller ve çok sayıda ev yıkıldı. 60 cenazenin geldiği mahalleye günler sonra çadır gönderildi. Halen enkazların alınmadığı mahallede, yurttaşların bir bölümü hasarlı evlerinde yaşamaya devam ediyor. Deprem günü yaşanan yıkımda enkaz altında kalan üç kişi yine mahalleliler tarafından kurtarılırken, mahallede bulanan 15 yazlık otel ise yıkıldı. Geriye kalan oteller hakkında ise yıkım kararı verildi. Mahallede hasar tespit çalışmalarına ise bugün başlanıldı.  

‘TOPRAKLARIMIZI TERK ETMEYECEĞİZ’ 

Depremin hemen ardından gönüller tarafından depremzedelere yardımlar ulaştırılırken, devlet kurumları ise mahalleye uğramadı. Evleri ağır hasarlı olan ve bahçelerinde kurdukları çadırda yaşamaya çalışan Demir ailesi, depremin üzerinden bunca zaman geçmesine rağmen halen mağduriyetlerinin devam ettiğini ifade ederek, ne pahasına olursa olsun topraklarını terk etmeyeceklerini ifade etti. Mahallede yaşamaya devam edeceklerini anlatan Zöhre Demir, “Ne olursa olsun burada kalmaya devam edeceğiz. Burada ihtiyaçlarımız elbette oluyor ama biz buna karşı mücadele edeceğiz” dedi.

GÜNLER SONRA YARDIM ULAŞTI

Kendi memleketlerini terk etmeyeceklerini vurgulayan Ali Demir, “Biz Alevi bir aileyiz ve yıllardır burada yaşadığımız için terk etmeyeceğiz. Bu da bir savaştır. Nereye kadar kaçacağız? En iyisi kendi memleketimizde yaşamaktır. Günler sonra çadırın içerisinde kendi imkanlarımızla banyo yaptık. Hükümet bize haksızlık yapıyor. Köylerimizin yolları halen çamur içerisinde. Deprem olduktan sonra 4 gün boyunca fırtınalı havada bekledik ve bize hiçbir yardım ulaşmadı. Bütün imkanlarımızı kendimiz sağladık, sularımızı zor sağladık. Depremden sonra Cemevi’ne sığındık, orda üç gece kaldık. Uzun bir süre bize çadır vermelerini bekledik” diye konuştu.       

İçmeler Mahallesi’nin diğer bölgelerinde yaşayan yurttaşlar da aynı sorunları dile getirerek, kendilerine kalıcı barınma sağlanmasını istedi.