İsmailağa cemaatine bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in, kızı H.K.G.'yi henüz altı yaşındayken 'imam nikahıyla evlendirmesi' ve çocuğun yıllarca cinsel istismara maruz bırakılmasıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

H.K.G.'nin 'evlendirildiği' Kadir İstekli, dün gece İstanbul'un Pendik ilçesinde gözaltına alınarak Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülmüştü. Baba Yusuf Ziya Gümüşel'le ilgili arama çalışmalarının devam ettiği bildirilmişti.

Bu sabah saatlerinde Gümüşel'in de gözaltına alındığı haberi geldi.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER

Soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel adliyeye sevk edildi.

İDDİANAMEDEN DETAYLAR

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, baba Yusuf Ziya Gümüşel ile anne Fatıma Gümüşel'in 'zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı' suçundan 22 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

H.K.G'nin evlendirildiği Kadir İstekli hakkında ise 'zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı' ve 'cinsel saldırı' suçlarından 67 yıl 10 ay 15 güne kadar hapis cezası talep ediliyor.

İddianameyi kabul eden Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi, 22 Mayıs 2023 tarihine duruşma günü vermişti. Daha sonra gelen kamuoyu tepkilerinin üzerine geri adım atılarak mahkeme, duruşmanın 30 Ocak 2023 tarihinde görülmesini kararlaştırdı.