CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi genel başkanları güçlendirilmiş parlamenter sistem modeli üzerinde yaklaşık 3 aydır yapılan çalışmayı noktalamak için bir araya gelecek.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun daveti üzerine, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, yarın ilk kez bir çalışma yemeğinde bir araya gelecek.

Oturma düzeni konusundaki tartışmaların önünü kesmek için ise yemeğin "yuvarlak masa"da organize edilmesi benimsendi.

TOPLANTININ ANA GÜNDEMİ PARLAMENTER SİSTEMLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Liderlerin "yuvarlak masa" toplantısında ana gündem maddelerinin "güçlendirilmiş parlamenter sistem" çalışması, seçimlere yönelik iş birliği olanakları, seçimin kazanılması halinde "parlamenter sisteme geçiş" süreci planlaması ve cumhurbaşkanı adayının nasıl belirleneceği olması bekleniyor.

Akşam yemeğinde buluşacak liderlerin bir araya gelme nedeni her ne kadar bu gündem olsa da masada Türkiye’nin başta ekonomi olmak üzere yakıcı gündem maddeleri ile buna karşı çözüm önerileri ve muhalefetin ittifak sürecinde nasıl yol yürüyeceği konuları da olacak.

Uzun süredir ikili görüşmeler yapan 6 muhalefet partisinin lideri ilk kez birlikte masaya oturacak. Çankaya Belediyesi'ne ait Ahlatlıbel Tesisleri'nde "akşam yemeği" olarak organize edilen buluşma yerel saatle 19.00'da başlayacak.

Liderler, geçen Aralık ayı sonunda tamamlanan "güçlendirilmiş parlamenter sistem" çalışması konusunda da ilk kez birlikte değerlendirme fırsatı bulacak. Bu önerinin kamuoyuna nasıl açıklanacağı konusunun da bu toplantıda netleştirilmesi bekleniyor.